fbpx

Een mooi liefdesgedicht aan alle ouders in scheiding

Sissel Pemmelaar is mediator en helpt ouders om de scheiding goed te regelen. Voor WENDY schrijft ze over scheiden met kinderen. Deze maand een gedicht over de liefde die wél altijd geldt. Als steuntje in de rug voor alle ouders, die op dit moment een scheiding overwegen, er midden in zitten of het (net) achter de rug hebben.

VOOR ALTIJD

Mijn grote liefde, niet voor even

Ik dacht samen, ons hele leven

Een woord of blik was al genoeg

Samen op de bank, op reis of in de kroeg

We werden van de meest prachtige kinderen ouders

Soms kwam er veel op onze schouders

Met jou kon ik de hele wereld aan

Maar nu moet ik je laten gaan

Ons huwelijk is op

Mijn leven, dat van jou en de kinderen totaal op zijn kop

Maar in één ding is vertrouwen

Samen gaan wij aan een nieuwe gelukkige toekomst voor onze kinderen bouwen

Want al is onze liefde als partners overgegaan

Als ouders blijft onze liefde wél voor altijd bestaan

Sissel Pemmelaar

liefdesgedicht voor gescheiden ouder

Voor alle ouder(s)

Lieve ouder(s),

In mijn werk als mediator zie ik dagelijks: een scheiding is een worsteling. Met jezelf, de ander en dan wil je het ook nog eens goed doen voor de kinderen. Hier twee cruciale tips:

Tip 1. Bij een scheiding ga je een rouwproces door vergelijkbaar met het overlijden van een dierbaar iemand. Allebei doe je dat op je eigen manier, waarbij de één altijd verder is dan de ander. Respecteer elkaars emoties en tempo. Druk er niet iets snel doorheen en maak pas definitieve afspraken als de emoties wat zijn gezakt. Anders gezegd: bewaar de rust. Zo voorkom je dat je domme dingen doet waar je achteraf spijt van krijgt of alles op scherp zet. Het is verstandig om eerst tijdelijke afspraken te maken. Zo krijg je meer grip.

Tip 2. Zie je scheiding ook als een kans. Een mogelijkheid om in gesprek te komen als ouders én weer naar elkaar toe te groeien. Neem afscheid als partners en bouw aan een nieuwe toekomst als ouders. Jullie blijven elkaar levenslang tegenkomen. Je hebt de keuze om nu een goed fundament te leggen voor deze nieuwe fase in jullie leven. Een mediator kan je daarbij helpen en zorgen voor goede afspraken over alle praktische, financiële en juridische zaken die erbij komen kijken.

Sissel

Over Sissel

Mr. Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles financieel en juridisch perfect geregeld wordt. Wil je meer informatie, óf zou je graag kennis willen maken met Sissel? Neem dan snel een kijkje op haar officiële website!

Blogtip: ”Hoe regel ik de scheiding goed voor de kinderen?”WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF