fbpx

Een boswandeling maakt je positiever

Maak jij geregeld een goede boswandeling? Dan sta je waarschijnlijk positiever in het leven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat met een wandeling in de natuur, jouw negatieve gedachtes significant verminderen.

Tijdens het onderzoek werden verschillende mensen op pad gestuurd. Verdeeld in twee groepen maakten ze een wandeling. De ene groep wandelde door een drukke wijk in Californië, terwijl de andere groep een wandeling door een groene, bosrijke omgeving maakte. Toen na de wandeling de hersenactiviteit van de wandelaars werd gemeten, bleek meteen dat de groep mensen die de natuurwandeling hadden gemaakt, minder negatieve gedachtes hadden.

Depressie

Uit eerder onderzoek bleek al dat mentale problemen zoals depressies minder vaak voorkomen bij mensen die regelmatig een groene omgeving te vinden zijn. Inwoners van drukke steden ervaren over het algemeen meer stress en depressie. Hierbij spelen de prikkels die je binnenkrijgt wanneer je door een drukke straat of wijk loopt natuurlijk een grote rol. Een boswandeling kan gezien worden als een schild tegen deze prikkels.

Ervaar je veel stress of merk je dat je kampt met veel negatieve gedachtes? Ga dan eens wat vaker wandelen. Zoek een mooi bos uit in jouw omgeving of maak er een leuk zondagmiddaguitje van. Wederom bewezen: Moeder Natuur heeft ál-tijd de oplossing.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF