fbpx

Dit zijn de do’s en dont’s bij het gebruik van retinol in je skincare routine

Retinol is hét skincare ingrediënt van nu! Het kan goede resultaten opleveren, maar moet wel op de juiste manier gebruikt worden, om te voorkomen dat je huidschade veroorzaakt. Wij geven je wat do’s en dont’s bij het gebruik van retinol, om het succesvol in jouw gezichtsverzorgings routine te kunnen verwerken.

Een stralende, jeugdige huid is het doel van veel mensen die aandacht besteden aan gezichtsverzorging. Er zijn veel producten op de markt die beweren anti-aging werkingen te hebben. Maar hoeveel van deze producten bevatten ingrediënten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek? Er zijn namelijk maar een paar ingrediënten die écht gebleken deze werkingen te hebben, zoals retinol. Retinol is een krachtige vorm van vitamine A, die bekend staat om zijn anti-agingeffecten, zoals het verminderen van rimpels, hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidtextuur. Volgens Harvard Medical School stimuleert retinol de aanmaak van collageen, wat essentieel is voor een elastische huid, en rimpels vermindert. Het is dus geen fabeltje dat retinol goed is voor anti-aging! Dat klinkt super, maar retinol is niet voor iedere huid geschikt. Als je een zeer gevoelige huid hebt, kun je dit ingrediënt beter overslaan.

Kies de juiste concentratie

Retinol is verkrijgbaar in verschillende vormen en concentraties. Als beginner is het het beste om met een lage concentratie te beginnen, om je huid de kans te geven eraan te wennen. Na verloop van tijd kun je de concentratie verhogen, om meer effect te krijgen.

Start langzaam

Het is belangrijk om retinol langzaam in je routine op te nemen. Begin met het gebruik van retinol één of twee keer per week en bouw het langzaam op. Dit helpt om eventuele irritatie of roodheid te voorkomen die veel mensen bij het beginnende gebruik van retinol ervaren.

Breng het ‘s avonds aan

Retinol kan de huid gevoeliger maken voor de zon, dus het is het beste om het ‘s avonds aan te brengen. Zo geef je je huid rustig de tijd om het op te nemen terwijl je slaapt, en zit het ‘s ochtends niet meer op de oppervlakte van je huid. Vermijd het gebruik van retinol in combinatie met andere actieve ingrediënten zoals AHA’s of BHA’s (exfoliërende zuren), omdat dit huidirritatie kan veroorzaken.

Hydrateer en bescherm

Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren, terwijl je retinol gebruikt. Breng een gezichtscrème aan na het aanbrengen van retinol en drink gedurende de dag voldoende water. Daarnaast is het essentieel om iedere dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF25 te dragen. Dit is omdat retinol de gevoeligheid van de huid voor de zon kan verhogen, en de zon schadelijk is voor je huid. Ook is zonnebrandcrème sowieso een goede tip om verouderingstekens tegen te gaan, omdat de UV-A stralen van de zon bijdragen aan hyperpigmentatie en verminderde huidelasticiteit. UV-A is een van de twee UV-varianten die de zon uitstraalt. De andere variant, UV-B, is verantwoordelijk voor het verbranden van de huid.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF