fbpx

DIY: versier je servies met porseleinstickers!

Jinske Verpalen, dé Do It Yourself vrouw en eigenaresse van ‘IMAKIN’, maakt creatieve DIY-pakketten waarin alle materialen en stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woon- en modeaccesoires te maken. Vorige week heeft Jinske ons geholpen met het maken van een tekstshirt met eigen strijkletters. Deze week leren we hoe je je eigen servies versierd! 

‘Als je ontbijt met een vrolijk servies, begin je je dag meteen goed. Maak je eigen unieke mueslikom, mok of bord met porseleinstickers in deze DIY tutorial’

Benodigdheden

DIY

Shop hier de benodigdheden!

STAP 1. Verwijder het beschermfolie en knip de afbeelding op maat.

DIY

Verwijder de doorzichtige beschermfolie. Knip de afbeeldingen op maat. (De stickers zijn transparant waar je nu wit ziet).

STAP 2. Maak de stickers nat en het servies schoon.

DIY

Doop de stickers een paar seconden in het water. Leg ze op een bordje voor ongeveer een minuut. Zorg ervoor dat het servies droog en vetvrij is. Dit kun je doen door het met azijn schoon te maken en goed te drogen.

STAP 3. Plaats de stickers op het servies.

DIY

Plaats de sticker op je servies. Verwijder nu het witte papier onder de sticker uit. Strijk eventuele belletjes voorzichtig weg.

STAP 4. Laat het servies drogen bak het daarna af.

DIY

Laat je project 24 uur drogen. Daarna kun je het afbakken in een voorverwarmde oven van 90 °C voor 10 minuten. Laat het afkoelen en herhaal. Het servies kun je afwassen (met de hand, bij voorkeur met koud water. Niet krassen!).

De porseleinstickers staan mooi op nieuw servies, maar je kunt er natuurlijk ook oud servies mee updaten of plantenpotten versieren.

Wat wil jij met porseleinstickers versieren?[green_note title=”Wat wil jij met porseleinstickers versieren? ” text=”Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook of Instagram” ]

 

Blogtip: Bekijk hier alle DIY van Jinske!

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF