fbpx

Dit zijn de voordelen van stress

Om nog even in het thema stress te blijven hebben we dit keer een artikel geschreven met een andere invalshoek. Alhoewel je vaak negatieve verhalen over stress hoort en je zelf waarschijnlijk ook een negatieve kijk hebt op stress, kent stress ook voordelen. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn en sterker nog: waarom we stress nodig hebben. 

Je bent alert en presteert beter

Zo zorgt stress er voor dat we alert zijn. Dit wordt ook wel acute stress genoemd. Het is een oerinstinct wat er voor heeft gezorgd dat we in de oertijd niet zijn opgegeten door wilde dieren. Ook zorgt het er tot op de dag van vandaag voor dat we in acute situaties snel kunnen reageren, zoals in het verkeer.

Ook zorgt het er dus voor dat we in die situaties ook beter presteren. De zintuigen staan op scherp en er wordt meer zuurstof naar de hersenen gecirculeerd door een wat verhoogde hartslag.

Je wordt er socialer van

Ook zorgt stress ervoor dat je socialer bent. Hoe dit komt? Je lichaam maakt een hormoon aan, oxytocine, wat ook wel het geluks- of knuffelhormoon wordt genoemd.

Je motivatie stijgt de hoogte in

Doordat je bij stress hormonen aanmaakt zoals endorfine, adrenaline, testosteron en dopamine, werkt het als een soort cocktail op je lichaam. Je krijgt een motivatieboost van hier tot Tokyo. Ook stijgt je zelfvertrouwen enorm.

Pas op voor chronische stress

Alhoewel stress dus niet altijd slecht hoeft te zijn, moet je nog steeds oppassen. Er is namelijk een groot verschil tussen acute en chronische stress, en de tweede zorgt ook voor de welbekende burn-out. Wil je hier meer over weten? Dat lees je in dit artikel!

Wil jij stressvrij blijven?

Wordt stress jou de baas bij een vergadering, examen of belangrijke presentatie? RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 helpt je hierbij! Neem een van de RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 producten, onder andere te koop bij Kruidvat en ETOS.

*Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!

Rescue bach spray

Bronnen: Hart&Ziel & Blancday & FeelingWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF