fbpx

Dit zijn de kamerplantentrends van 2022!

Of het nou een complete urban jungle met tropische kamerplanten, een vensterbank vol pannenkoekenplantjes, of een uitgebreide cactusverzameling is: groen is niet meer weg te denken uit onze huizen. Kamerplanten brengen iedere ruimte tot leven en hebben talloze positieve eigenschappen. Zo verbeteren ze jouw productiviteit en verminderen ze stress. Dus het is de hoogste tijd om de natuur in huis te halen. Zo ga je fris en gezond 2022 in! 

1.  Strak & zuiver

Na een bewegelijk jaar, wordt komend jaar door veel mensen opnieuw als een frisse start gezien. Dat is ook terug te zien binnenshuis, en betekent heldere, lichte tinten, en héél veel ‘gezond groen’. Grote bladplanten zijn dit jaar extra belangrijk: ze hebben een uitstekende, zuiverende werking. Kenmerkend voor deze trend zijn dan ook bonte bladplanten zoals de Calathea en Diffenbachia, en makkelijk te verzorgen hang- en klimplanten zoals Jasmijn. In deze trend zie je verder ook kleinere, luchtzuiverende planten terug, die je strakke Scandinavian of moderne interieur goed kunnen complimenteren. Denk bijvoorbeeld aan Lepelplant. 

2. Retro in een modern jasje

Houd je toch liever vast aan tradities, dan is deze trend perfect voor jou. Nu we ons huis steeds meer stijlen met tweedehands meubels en vintage vondsten, maken retro planten het helemaal af. In deze trend zie je dan ook veel retro bloeiende planten en traditionele bladplanten. Denk aan de Begonia, Curcuma of Polyscias. Ook leuk: Zet een paar planten op verschillende hoogtes en in diverse potjes bij elkaar, voor een speels effect!

3. Voorzichtige voorjaarskriebels

Deze trend staat in het teken van zorgeloos genieten, waarbij planten nèt voor dat extra feestelijke randje in je huis zorgen. Wat dat inhoudt? Ga voor bloemen en bloeiende planten die je interieur opvrolijken, en jou daarmee een boost aan positieve energie geven. Precies op tijd om je kleine winterdip weg te nemen, en plaats te maken voor de voorjaarskriebels! Dat vraagt om een vrolijke selectie aan planten zoals de Caladium, Clemanthe of (Blad)Begonia.

4. Een speciale groene gast in huis

Planten zijn tegenwoordig niet alleen meer een ‘leuke toevoeging’ aan je huis, maar zijn opgebloeid tot een volwaardig decoratief onderdeel van het interieur. Wil je indruk maken, ga dan voor een zogeheten Natuurjuweeltje, oftewel bijzondere planten met een uniek uiterlijk die je niet zomaar overal kunt krijgen. Deze speciale groene vrienden zijn de pareltjes die jouw planten collectie net die extra touch geven.

Keuzestress?

Met behulp van de Augmented Reality functie in de Intratuin-app weet je zeker dat je de juiste plant kiest voor jouw interieur. Via de app krijg je de keuze uit vijftig grote kamerplanten die je stuk voor stuk in 3D kunt uitproberen in huis. Past de ene niet in je interieur? Dan swipe je zo weer een nieuwe plant je kamer in. Neem je tijd om te bekijken welke kamerplant het best bij jou past. Geen twijfel meer mogelijk dat jij de juiste plant vindt voor in huis. Meer informatie is te vinden op www.intratuin.nl.

Lees ook:

Nieuwe Wendyspecial

De nieuwe winterspecial van Wendy staat vol mooie familie- en generatieverhalen. Koop hem in de winkel of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF