fbpx

Dit zijn de hipste wijken van Europa!

Met de zomervakantie voor de deur, kun je nu natuurlijk een reisje gaan plannen. Én dat hoeft niet een paar weken lang, maar kan ook een weekendje. In 2022 publiceerde Time to Momo al de top tien hipste wijken van Europa. Zo’n 20.000 Nederlandse en Vlaamse mensen konden stemmen op hun favoriet. Deze favorieten zijn gebundeld tot stedengids. Van Kopenhagen tot Lissabon, er zijn veel hippe wijken in de Europese hoofdsteden.

Hipste wijken van Europa

Psiri in Athene was de grote winnaar uit de verkiezing en deze staat dan ook groots beschreven in het boek, maar dat is niet de enige hippe wijk. Hieronder lichten we drie hippe wijken uit!

1 L’eixample in Valencia

We kennen Valencia allemaal van de bootjes, maar het heeft veel meer te bieden. Deze wijk is van alle markten thuis, van fancy tot volks. Het is een levendige wijk vol streetart. Op elke hoek van de straat staat er een nieuwe verrassing op je te wachten. In het boek geven locals de beste tips voor deze wijk.

2 Shoreditch in Londen

Het bruisende Londen heeft ook een plek waar vintage winkels, streetfood en markten bij elkaar komen. Het is dé plek voor hippies! En voor een feestje is dit ook een goede plek. Ga eens langs bij Big Chill Bar of The Book Club.

3 Zoek het dichterbij

Je hoeft natuurlijk niet naar het buitenland te gaan voor een mini-vakantie. Zoek het eens dichterbij. De Rotterdamse wijk Katendrecht staat bijvoorbeeld ook gewoon in de top tien van hipste wijken in Europa. Naast de Fenix Food Factory in een industrieel pakhuis, is ook populaire Theater Walhalla te vinden in deze wijk.

In het boek komen nog zes andere wijken aan bod, zoals Neukölln in Berlijn, Lavapiés in Madrid en ‘T Eilandje in Antwerpen. ‘Hipste wijken van Europa‘ is uitgegeven bij Mo’Media en is te koop voor 18,99.

Beeld:  L’Eixample – Valencia door fotograaf David in den Bosch.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF