fbpx

Dit zijn de 5 best gelezen artikelen van 2016

de 5 best gelezen artikelen

Zo aan het eind van het jaar is het weer tijd voor leuke lijstjes! Ook WENDY doet mee. Want wat werd er op WENDY online het best gelezen? We kunnen je verklappen dat onderwerpen als slaap en liefde populair zijn. Maar ook de interviews deden het goed. Dit zijn de 5 best gelezen artikelen van 2016:

5. Interview Jacqueline den Blijker

_mg_6047-2

Op een mooie 5e plaats staat het interview met Jacqueline den Blijker, de echtgenoot van topchef Herman. In WENDY Gezond vertelde ze dat ze  jarenlang vocht tegen een onzichtbare vijand.

‘Snel ziek, griepjes, minder weerstand, ik heb het altijd gehad. Gezwellen op mijn lichaam, mijn handen onder de uitslag, een bobbel op mijn voet, gordelroos op mijn been. Mijn mindset is heel eenvoudig: kom op, Jac, doorgaan, niet zeuren. Tot vijf jaar geleden. Er gebeurden onverklaarbare dingen. Er verscheen een grote plek op mijn rug. Ik kreeg veel pijn, ook in mijn arm, en de artsen gaven me pijnstillers, maar ik bleef problemen houden, ook van neurologische aard. Uitval in mijn hand, ik liet ineens dingen vallen, tijdens het dansen kon ik plotseling niet meer op een been staan. Als mijn zoontje Matz ziek was, was ik het ook, om de haverklap had ik een blaasontsteking, ik kreeg longontsteking, hield vocht vast, ik was op.’

Lees verder

4. Dubbelinterview Douwe Bob en zijn moeder

douwe bob

En op de 4e plek zien we weer een interview terug. Deze keer een dubbelinterview met zanger Douwe Bob en zijn moeder dat terug te lezen is in WENDY magazine #3.

Ellen: ‘Douwe is nooit echt een leerkind geweest; naar school gaan maakte hem niet gelukkig. Dan kun je als moeder wel de hele tijd strijd gaan voeren, maar dan wordt het contact dat je hebt heel vervelend.’
Douwe Bob: ‘Het is niet dat ze het niet heeft geprobeerd, hoor. Toen ik naar de havo ging, had mijn moeder nog een Italiaanse broodjeszaak hier beneden. Als ik uit school kwam, gingen we naar boven om samen huiswerk te maken.’
E: ‘En dan werd huiswerk maken al snel muziek maken.’
DB: ‘Dat ik bij mijn moeder muziek mócht maken in plaats van móést maken, heeft mij als kind erg gestimuleerd. Tot op de dag van vandaag ben ik haar daar heel dankbaar voor. Dat maakt het succes voor mij ook des te mooier. Het blinde vertrouwen dat ze altijd in mij heeft gehad, kan ik nu waarmaken.’

Lees verder

3. Blog over liefde van 365 Dagen Succesvol

klaproos

Een blog  over liefde van de mannen van 365 Dagen Succesvol, David en Arjan, staat op een prachtige 3e plaats van best gelezen artikelen van 2016.

‘Wij geloven dat er vijf niveaus bestaan waarin een liefdesrelatie zich kan bevinden. In ons jaarprogramma ontmoeten we veel mensen die op een niveau zitten waar ze niet gelukkig van worden. Vaak is dat niveau drie of twee, maar ook anderen komen voor. Alleen al dit inzicht helpt enorm, laat staan wat er gebeurt als we ermee aan de slag gaan. Kijk goed of je iets herkent in je huidige relatie of voorgaande relaties.’

Lees meer over de niveaus waarop je een relatie kunt hebben. 

2. De moeder van Max Verstappen

sophie-marie

We zijn bijna bij de nummer 1, maar voordat we daaraan toekomen, eerst even aandacht voor het prachtige interview dat WENDY had met de moeder van Max Verstappen, Sophie Marie, dat in de WENDY moederdagspecial stond.

‘Ik ga niet naar alle wedstrijden. Ik werk zelf ook en zijn zus Victoria zit nog op school. Daarbij: het is zijn werk, dan wil je niet de hele tijd je moeder om je heen. Ook ben ik altijd zo zenuwachtig als hij een wedstrijd heeft dat ik bang zou zijn dat het op hem overslaat. Ik volg de hele dag verstappen.nl. Ik zie niet alleen zijn wedstrijden, ook zijn trainingen en er worden continu foto’s gemaakt. Zo ben ik er toch een beetje bij.’

Lees verder

1. Adem jezelf in slaap

ademhalen

Slaap, het is iets waar we maar niet over uitgesproken raken. Onlangs vertelde slaaponderzoeker Ysbrand van der Werf in het programma Pauw dat 10 procent van de mensheid last heeft van slapeloosheid. Niet zo gek dat het artikel ‘ Vergeet schaapjes tellen, adem jezelf in slaap’, waarin we het hebben over de 4-7-8 ademhalingstechniek.

Hoe je dat doet, lees je hier.

Beeld: Shutterstock, Moon Jansen, Timo Sorber, Mikel BuwaldaWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF