fbpx

Dit zijn 5x dé leukste schaatsbanen in Nederland!

De winter is dé schaatsperiode. Het leukste uitje met het gezin, vriendinnen of zelfs alleen. Schaatsen kan echt altijd. Vooral de hete chocolademelk met slagroom achteraf is een nostalgisch moment! Helaas komt natuurijs in Nederland zelden voor, daarom hebben wij de 5 leukste schaatsbanen in Nederland voor jullie op een rijtje gezet.

1. Ice* Amsterdam

Tussen 17 november 2018 en 3 februari 2019 is de schaatsbaan op het Museumplein omgetoverd tot een van de mooiste ijsbeleving van Nederland. Met uitzicht op het rijksmuseum en het Amsterdamse concertgebouw. Over de schaatsbaan loopt een idyllisch bruggetje waar je overheen kunt lopen. Vanaf 20 december komt ‘Ice* village’, een knusse kerstmarkt, precies naast de ijsbaan. Kortom een perfecte combinatie op een magische plek!

https://www.instagram.com/p/BqSmixiBAJJ/

2. Schaatsen tussen de kerstmarkt in Maastricht

De nieuwe kerstmarkt in Maastricht heeft dit jaar extra uitgepakt, want er zit midden in de kerstmarkt een, met glas, overdekte schaatsbaan! De schaatsbaan bevindt zich op het Vrijthof. Ook staan er veel houten kraampjes met lekkernijen! Je kunt er ook een 45 meter hoog reuzenrad vinden. Alle ingrediënten voor een heerlijke dag met de familie zijn hier aanwezig!

https://www.instagram.com/p/BqrgkdVFheE/

3: IJsvrij Park Festival

Van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019 is er in Rotterdam een van de liefste schaatsbanen gebouwd, vlak bij de Euromast. Het is een ronde overdekte ijsbaan, waarvan Lonely Planet vindt dat het bij de top 3 van de mooiste ijsbanen van Europa behoord. Naast de schaatsbaan bied IJsvrij Park Festival leuke muziek, dans, theater en natuurlijk lekkere hapjes!

https://www.instagram.com/p/Bcpgxz8lCeK/

4. De Scheg

De Scheg in Deventer is misschien niet zoals de bovenstaande schaatsbanen. Deze schaatsbaan is een ‘professionele’ waar je heel goed schaatsles kan krijgen, maar ook recreatief kan schaatsen. Het leukste is de binnen schaatsbaan voor de kinderen, waar een unieke winterspeeltuin gebouwd is.

https://www.instagram.com/p/8YRUkPEBdw/

5. Schaatsen in het Openluchtmuseum Arnhem

Het Openluchtmuseum in Arnhem is voor de kerst omgetoverd tot een ijsbaan. Als extraatje zit er een sleebaan in waar je met rubberen banden vanaf kan glijden. Na afloop kun je rondlopen op de kerstmarkt, waar muziek, leuke kraampjes en activiteiten aanwezig zullen zijn.

https://www.instagram.com/p/BrKy9aFH6I1/

Blogtip: Heb jij nog geen kerstmarkt bezocht? Dit is wellicht je laatste kans! Klik hier en kom erachter wat de leukste kerstmarken van Nederland zijn!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF