fbpx

Dit zegt je handschrift over jou

Je handschrift zegt meer over je dan je denkt. Aan de hand van de manier waarop je schrijft, is namelijk veel af te lezen over je karakter. Zelfs hoe je het puntje op de ‘i’ neerzet, heeft een betekenis…

De lettergrootte

Uitsluitend in hoofdletters schrijven doen aandachtsvragers vaak. Schrijf je klein? Dan ben je introvert, leergierig en heb je oog voor detail. Als je heel erg gebogen schrijft, dan ben je creatief. Je kunt natuurlijk ook veel wit tussen de woorden laten. Als je dat doet, dan houd je vast van vrijheid.

De vorm

Als je ronde letters schrijft, ben je volgens de grafologie creatief en artistiek. Schrijf je alles aan elkaar dan heb je de volgende eigenschappen: consequent, systematisch en voorzichtig in het maken van beslissingen. Schrijf jij letters een beetje naar rechts gebogen? Dan sta je vast open voor nieuwe ervaringen en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Staan jouw geschreven letter juist wat meer de linkerkant op gebogen, dan ben je waarschijnlijk wat meer op jezelf. Je werkt liever achter de schermen dan daarvoor. Natuurlijk is er ook nog gewoon de standaard rechte blokletter. Schrijf je alles in blokletters, dan vaar je op logica en niet op emotie. Je bent erg praktisch.

De druk

Dan is er ook nog onderscheid in de druk op het papier. Druk je hard op het papier, waardoor de letters dik worden?  Dan voel je dingen intens, doordat je heftige emoties hebt. Als je juist heel licht op het papier drukt, dan ben je juist niet zo goed in het uiten van je emoties.

Laatste puntje op de i

Zelfs het puntje op de ‘i’ zegt iets over jouw karakter. Je kunt het cirkeltje op de ‘i’ namelijk open houden, dan ben je speels en houd je ervan om uit te blinken. Maar doe je er gewoon een dichte punt recht boven dan ben je goed georganiseerd en heb je oog voor detail.

En, herken jij jezelf in de regels van de grafologie?

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF