fbpx

Dit is waarom vrouwen die motorrijden gelukkiger zijn dan niet-motorrijdsters

Motorrijden om je helemaal vrij te voelen: veel mensen zweren erbij. Zeker gezien het naderende voorjaar. Dat motorrijden enkel een mannenhobby is, is onzin. Één op de vijf motorrijders, is vrouw. Vrouwelijke motorrijders zijn gewoon hartstikke stoer, en zeg nou zelf; het ziet er mega gaaf uit.

Volgens onderzoek van Harley Davidson zijn vrouwen die regelmatig het gevoel van vrijheid en zelfexpressie van motorrijden beleven, zelfverzekerder. Vijfendertig procent van de motorrijders zou zelfs altijd het gevoel van zelfverzekerdheid ervaren. Dat tegenover achttien procent van de niet-rijders. Hoe ga jij om met stress? Vrouwen die een stalenros in hun schuur hebben staan, schijnen namelijk minder gestrest en over het algemeen gelukkiger te zijn. Daarnaast zou het rijden van een motor zelfs een positieve impact op je relatie hebben (en seksleven). Dit komt wederom door het feit dat motorladies zich zelfverzekerd en onafhankelijk voelen.

Strong independent woman

Dat motorrijdsters het gevoel van onafhankelijkheid ervaren, is natuurlijk zo gek nog niet. Want, hoe vaak heb jij wel eens met je auto in een file gestaan? Je kunt geen kant op, terwijl de motormuizen onder ons de file moeiteloos passeren. Heb je daarbij wel eens aan het vinden van een parkeervak gedacht? Geen probleem met een motor, want je puzzelt ‘m zo overal tussen. Natuurlijk is het wel weer zo dat we niet onze hele beautycase op een motor mee kunnen nemen, maar is dat überhaupt wel nodig? Wij vrouwen blinken namelijk uit in het meenemen van onnodige spullen.

Sta jij te trappelen om je ticket naar de vrijheid aan te schaffen, of ben jij al in het bezit van een motorrijbewijs? Voor goede kleding kun je in ieder geval terecht bij ChromeBurner.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF