fbpx

Dit is waarom nieuwsgierige mensen gelukkiger zijn

Wil jij altijd overal het naadje van de kous van weten? Sta jij altijd vooraan met je ‘waarom’-vragen en ben je niet vies van een diepgaand onderzoek? Ga er vooral mee door, want uit nieuw onderzoek blijkt dat nieuwsgierigheid alleen maar voordelen heeft!

Nieuwsgierige mensen zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen die niet echt nieuwsgierig zijn. Waarom? In je hersens wordt nieuwsgierigheid namelijk gekoppeld aan positieve emoties. Daarnaast ervaren nieuwsgierige mensen minder angst, halen ze meer voldoening uit het leven en zijn ze mentaal gezonder.

Overlevingskansen

Als je altijd op zoek bent naar nieuwtjes en antwoorden op vragen, leer je constant nieuwe dingen. Het schijnt dat je op deze manier zelfs je overlevingskans kunt vergroten. Ook maken je hersenen meer dopamine aan wanneer je nieuwe dingen ontdekt. Je wordt dus eigenlijk gewoon alleen maar blij van een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Naast dit alles doen nieuwsgierige kinderen en studenten het beter op school. Nieuwsgierige mensen halen namelijk meer plezier uit studeren en zijn extreem leergierig. Dit resulteert in hogere academische prestaties. Kortom: het is nergens voor nodig om je nieuwsgierigheid te onderdrukken, je wordt er niet alleen gelukkiger van, maar ook nog eens slimmer!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF