fbpx

Dit is waarom je ook een kerstcadeau aan je ex kan geven!

Het liefste nummer ooit van Wendy ligt nu in de winkels met als missie om van deze maand ‘de liefste maand ooit’ te maken. Maar bij het lezen van deze titel hoor ik je toch denken: “Lief zijn voor mijn ex en zelfs een cadeau voor hem/haar kopen? Gaat dit niet wat ver?” Nee, volgens onze scheidingmediator, Sissel Pemmelaarniet als je ex de vader of moeder van je kind is. Zij staat 100% achter haar advies om in dat geval een kerstcadeau aan je ex te geven. Hieronder legt zij uit waarom.

*Alvast een kleine geruststelling voor je verder gaat, dit cadeau kost je niets, maar is des te waardevoller en niet alleen voor je ex…

Waarom geef je het?

Uiteraard snap ik als mediator heel goed, dat je niet zomaar iets aan je ex gaat geven en daar een goede reden voor moet zijn. Ik vraag je daarom om over de volgende vragen na te denken en te beantwoorden met een ‘ja’of ‘nee’:

  • Zou het niet ontzettend fijn zijn als je ex niet overal moeilijk over doet en jullie samen kunnen genieten van de kinderen?
  • Dat als jij bijvoorbeeld een keertje een weekend wil ruilen of wat later de kinderen komt ophalen door drukte in het verkeer daar geen gedoe over is?
  • Dat als jullie elkaar zien er écht geen spanningen zijn, ook al doen jullie voor de kinderen alsof die er niet zijn?
  • Dat de kinderen weten dat papa en mama niet meer samen in één huis wonen, maar er verder niets aan hen als ouders is veranderd?
  • Je kinderen zien dat mama of papa het goed vindt dat zij van de andere ouder blijven houden?

Heb jij één of meerdere vragen met een ‘ja’ beantwoord, dan gaat dit cadeau aan je ex je zeker iets opleveren.

Het kan natuurlijk zijn dat het al goed tussen jullie loopt, maar ook dan raad ik aan dit cadeau te geven. Simpelweg om te laten zien dat je dit enorm waardeert en jullie relatie als ouders niet als vanzelfsprekend ziet.

 Maar wat geef je dan?

Je vraagt je nu vast af wat moet ik dan geven? Eigenlijk maakt dat helemaal niet zoveel uit. Het gaat erom dat je iets geeft waarvan je weet, dat het veel voor de ander betekent. Dat kan een dierbare foto, mooie vaas of schilderij zijn, die jij bij de scheiding hebt gekregen. Ook kan je bijvoorbeeld op een mooi kaartje dat je inlijst schrijven waarom je de ander een geweldige ouder vindt. Iets moois maken met de kinderen. Of dat je toch de kerstdagen kunt omruilen, zodat hij of zij het beter met het werk of nieuwe liefde kan afstemmen. Waar het om gaat is, dat jij de ander wat gunt. Als het niet zo lekker loopt die ó zo belangrijke eerste stap zet. En geloof mij naast dat het de lucht kan klaren, zal je zien dat jouw gunfactor ook stijgt. En daarmee ben je niet alleen lief voor je ex, maar ook voor jezelf. Én niet te vergeten: jullie kind(eren). ❤️

Ik wens jullie fijne feestdagen toe & een liefdevol 2019

 Heel veel liefs,

Sissel Pemmelaar

  

Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Meer weten kijk op www.pemmelaar.nl.

 

Lees ook: de gebruiksaanwijzing voor Liefdevol Scheiden die Sissel bedacht.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF