fbpx

Dit is dé reden om wijn te drinken

Zit je eraan te denken om dit paasweekend een wijntje of twee te nuttigen? Vooral doen! Uit onderzoek blijkt dat het je aantrekkelijker maakt. 

Door het drinken van alcohol ben je niet alleen knapper in de ogen van een dronkenlap. Tijdens het onderzoek werden foto’s beoordeeld door nuchtere mensen en zij gaven aan de personen die alcohol hadden gedronken, knapper te vinden.

Dronken

Dit onderzoek is echter geen vrijbrief om liters wijn te nuttigen. De proefpersonen waren op hun knapst na ongeveer twee wijntjes. (Één wijntje per 35 kilo lichaamsgewicht blijkt de ideale verhouding). Zodra de proefpersonen meer alcohol dronken, werden ze direct onaantrekkelijker.

Oorzaak

Hoe het kan dat we knapper zijn na twee glaasjes alcohol, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat het komt omdat de bloedvaten verwijden, waardoor er een lichte blos op de wangen ontstaat. De gezonde blos staat gelijk aan gezond en aantrekkelijk. Ook kan het komen doordat we na een paar wijntjes subtieler lachen en onze gezichtsspieren ontspannen.

Kon je het niet laten om iets te diep in het glaasje te kijken? Hier wat tips om toch fit aan de familiebrunch te verschijnen!

Ontkurk de wijn alvast!


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF