fbpx

Dipje? Met deze tips ben je er snel overheen!

In het leven gaan dingen zelden zoals gepland. Bovendien is het onmogelijk om problemen altijd te omzeilen. En dat hoeft ook niet. De sleutel tot de oplossing ligt vooral in hoe je omgaat met uitdagingen. Door moeilijke situaties vanuit een ander perspectief te bekijken, ben je in no time over je dipje heen.

1. Problemen van anderen zijn niet de jouwe

Als je een sterk empathisch vermogen hebt, heb je waarschijnlijk vaak de neiging om als een soort therapeut de problemen van anderen op te lossen. Dit kan er echter voor zorgen dat jij aan het eind van de dag compleet uitgeput bent en zelf in een dipje raakt. Anderen helpen is natuurlijk mooi, maar zorg voor een goede balans.

2. Alles gebeurt met een reden

Ook al voelt je leven (tijdelijk) als een aaneenschakeling van rampen, uiteindelijk word je er alleen maar sterker van. Hindernissen zorgen ervoor dat we in de toekomst beter omgaan met soortgelijke situaties. Zo bezien vormen ze dus waardevolle levenslessen waardoor we als mens kunnen groeien.

3. Pijn is tijdelijk

Geen enkele situatie duurt eeuwig. Of dat nu een pijnlijke scheiding is, financiële moeilijkheden, familieproblemen of andere issues. Waar je ook doorheen gaat, herpak jezelf door jezelf eraan te herinneren dat jij meester bent over je emoties. Je kunt ervoor kiezen om van iedere situatie de positieve kant te zien en op die manier pijn om te zetten in een mogelijkheid om te groeien.

4. Je zorgen maken heeft geen nut

Je zorgen maken, zal de situatie niet veranderen. Daarmee geef je het negatieve alleen maar meer aandacht. Houd je mindset daarom positief en vertrouw erop dat hetgeen je voor de kiezen krijgt, je kan helpen om een betere versie van jezelf te worden.

5. Doe juist datgene waar je bang voor bent

De enige manier om een persoonlijke groei door te maken, is door uit je comfort zone te komen. Soms moet je je grenzen verkennen om je werkelijke capaciteiten te leren kennen. Door je angsten te overwinnen, ontdek je misschien nieuwe kanten van jezelf.

6. Rotdagen zorgen ervoor dat je de fijne dagen meer waardeert

Zonder rotdagen zou je de fijne dagen niet eens herkennen. Zonder pijn geen plezier, zonder verdriet geen blijdschap en zonder verlies geen overwinning. Probeer beide kanten van de medaille te leren waarderen. Je zult zien dat het achteraf meestal de moeilijkheden zijn waar we het meest van leren.

7. Je hebt zelf veel invloed op je leven

Onthoud dat je zelf veel invloed hebt op je leven. Als je jezelf inlaat met een negatieve mindset verval je al snel in een slachtofferrol. Houd je echter de moed erin en zorg je ondanks alles voor een goed humeur, dan zul je zien dat negativiteit geen vat meer op je heeft.

8. Iedereen heeft ups en downs

Mocht je toch even uit het veld geslagen zijn, onthoud dan dat je met heel veel anderen in hetzelfde schuitje zit. Een schrale troost misschien, maar het helpt.

9 Creëer een leven waar je van houdt

Om de (onvermijdelijke) dieptepunten beter aan te kunnen, helpt het als je voor jezelf een leven creëert waar je van houdt.

10 Laat je inspireren door wijze uitspraken van anderen

Tot slot, een paar mooie quotes om op je keukenkastje te plakken en naar te kijken als je een dipje hebt:
• The most important decision you can make is to be in a good mood – Voltaire
• The problem isn’t the problem. It’s your attitude about the problem – Captain Jack Sparrow
• Sometimes things fall apart so that better things can fall together – Marilyn Monroe

Je attitude is het probleem!


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF