fbpx

Dineke en haar zus hebben allebei een tattoo van U2

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen plaatsen wij vanaf nu elke week online. Dit keer: Dineke die samen met haar zus Esther een tattoo van U2 liet zetten om een moeilijke periode af te sluiten.

Wat een bijzonder verhaal!

‘In september 2015 kwam U2 naar Nederland. Ik wilde er heel graag heen, samen met mijn zusje Esther, haar dochter Eva en mijn zoon Bas. En wel op 9 september 2015, dat is namelijk de verjaardag van onze lieve vader die helaas te vroeg is overleden aan kanker. U2 heeft een speciale betekenis in onze familie. Esther en ik zijn ook onze broer Guus verloren aan kanker en ook hij was gek op de band. De eerste Lp die mijn zus van Guus kreeg was die van U2. En toen trof mij hetzelfde lot. Een paar dagen voor het concert voelde ik wat in mijn borst. Ik liet meteen een mammografie maken en ik bleek borstkanker te hebben. De uitslag kreeg ik op de dag van het concert… Ik kan niet naar het concert, was mijn eerste gedachte, maar tegelijkertijd wilde ik de avond niet verpesten voor mijn familie. Mijn man heeft me toen overgehaald om toch te gaan. Daar ben ik hem achteraf heel dankbaar voor. ’s Nachts na het concert heb ik het Esther verteld. Ik ben een heel traject ingegaan van een borst besparende operatie, bestralingen en preventieve chemo’s. Toen ik ziek van de behandelingen op de bank lag heb ik U2 geluisterd. ‘Als je blij bent dans je op de muziek en als je verdrietig bent dan luister je naar de teksten’. U2 is de rode draad in ons leven en uit de muziek van U2 heb ik mijn kracht gehaald. Één jaar na de diagnose, op 9 september 2016, hebben mijn zusje Esther en ik een tattoo van U2 laten zetten om de zware periode achter ons te kunnen laten en intens te genieten van het leven. Het gaat nu goed en ik geniet echt heel erg van de wind door mijn haren en de zon op mijn gezicht. Hoe verdrietig iets ook is, je haalt er altijd iets positiefs uit.’

Tattoo Dineke U2

Op welke plek staat jouw tattoo?

‘Mijn Tattoo staat op de zijkant van mijn linkerarm en die van Esther op de achterkant van haar rechterarm.’

Waarom deze tattoo?

‘Hans – een vriend van mij – kan heel goed tekenen en hij heeft de tattoo ontworpen. Ik heb ook mijn eerste Lp van U2 gekregen van hem. Er staat One, de liefde die ik heb voor de zee is te zien in een golf en een nummer van U2 heet every breaking wave – die 9 september 2015 ook is gespeeld . Het was wel de eerste keer dat Hans een tattoo ontwierp dus ook voor hem was dit erg spannend. Toen ik aan Esther vertelde dat ik een tattoo wilde zetten zei ze meteen ‘Als de tattoo met U2 te maken heeft, doe ik mee!’. Hoe bijzonder!’

Wie heeft hem gezet?

‘Ik wilde de tattoo perse op 9 september 2016, een jaar na de diagnose, laten zetten. Tattoo Mick in Dordrecht heeft de tattoo bij ons gezet.’

Een grote stap?

‘Ik vond het helemaal niet eng. Het was voor ons dat wij iets achter lieten op die dag. Ik had een zwaar jaar achter de rug dan valt dit wel mee.’

Blijft het hierbij?

‘Ik wil geen tattoos meer. Deze vind ik zo bijzonder en uniek en moet als enige op mijn huid staan. Esther heeft wel nog andere tattoos.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF