fbpx

Die ene verliefdheid van… Pepijn Lanen

BN’ers als Georgina Verbaan, Bart Chabot en Pepijn Lanen schreven in WENDY een column over die ene verliefdheid die ze nooit zullen vergeten. Over het meisje van de C1000, lompe mannenschotels met jalapeño’s en een overstroming in Hotel Smits. Vandaag het verhaal van Pepijn Lanen.

Verliefd

Pas toen ik mijn vrouw ontmoette, viel alles op zijn plaats. De verliefdheid kwam met een alles verbindende energie waardoor we tijd en ruimte ontstegen. Ik zag in haar verleden, heden en onze toekomst, allemaal door elkaar heen. Nog steeds. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik weet wel dat het ons samen gaat gebeuren. Mijn hart is altijd naar haar op zoek geweest. Niet mijn vleselijke hart maar de plek in mijn onderbuik waarvandaan mijn gevoelens ontstaan. Het duurde 26 jaar voor ik haar gevonden had, maar toen het eenmaal zover was, kwam mijn hele zijn in
een stroomversnelling.

Ik heb haar niet veroverd maar werd langzaam naar haar toe getrokken en werd uiteindelijk toegestaan haar de mijne te noemen. Op de rand van de bank in het appartement van een vriend die in het buitenland zat, en waar ik wegens omstandigheden tijdelijk in woonde, lag al vrij snel een stapeltje met spullen van haar. Wat ondergoed en een trui en nog wat van die dingen. Ik vond dat helemaal oké. Na een paar weken samenzijn en eten bestellen en films kijken en champagne drinken en sigaretten roken, allemaal in bed natuurlijk, werd mij duidelijk dat wij kinderen wilden en gingen trouwen.

Een lompe mannenschotel

Die gedachte was daarvoor nog nooit in mij opgekomen. Niet op deze manier. Een heel realistische nieuwe beschouwing. Het hoefde ook niet allemaal meteen te gebeuren, maar dat het zou gaan gebeuren was zo zeker als een beeldspraak die dat benadrukt. Het eerste wat ik voor haar kookte was chili con carne met speken gehakt en jalapeño’s. Echt een lompe mannenschotel. Maar soms is dat precies wat een meisje nodig heeft. Bovendien kook ik een sicke chili con carne.

Verhuizen

We vierden onze samenkomst onafgebroken. Ik kocht een huis, want ik had zelf geen huis, en ze trok vrijwel meteen bij mij in en ik beschreef haar in de grootste single van De Jeugd van Tegenwoordig en we gingen samen naar Japan en Zuid-Korea en Costa Rica en Duitsland en Frankrijk en België en Spanje en nog een keer naar Japan en naar Amerika en verhuisden naar een groter huis met een extra slaapkamer. In de woonkamer was een gigantische wand die een of andere zwakzinnige vorige bewoner bordeauxroodhad geschilderd, waardoor ik er zeker vier, vijf lagen latex overheen moest rollen voordat het niet meer lichtpaars leek, allemaal tijdens haar werkuren, maar ook dat soort dingen deed en doe ik met liefde.

Als we weleens ruzieden, sloeg mijn oplaaiende onbegrip en frustratie altijd al na tien minuten weer om naar een alles verslindende drang om al mijn eerder genomen stellingen overboord te gooien en me over te geven aan de liefde en het weer helemaal goed te maken. Voor ons vijfjarig jubileum gingen we eten bij een restaurant waar ik de rekening van zes kantjes in een grote envelop mee naar huis kreeg. We dronken vintage Krug, de champagne van Serge Gainsbourg, en het chocolaatje van bij de koffie zit nog steeds in de binnenzak van het jasje dat ik die avond aanhad. We besloten nog een keer op vakantie te gaan met zijn tweeën voordat we begonnen aan ons nageslacht, maar alles liep anders en uiteindelijk brachten we drie magische weken in Japan door terwijl zij al drie maanden in blijde verwachting was. Ik nam een voorschot van mijn uitgever en vroeg haar om met mij te trouwen in de zen-tuin van een boeddhistisch klooster terwijl de zon langzaam onderging, en ze zei eerst ‘wat doe je?’ en toen heel overtuigend ‘ja’. Ik kook nog steeds zeker een keer per week chili. Con carne.

Pepijn Lanen is rapper bij De Jeugd van Tegenwoordig. Onlangs verscheen van hen een nieuw album: ‘Leuk’.

Abonnement op WENDY Magazine:

Wendy19 229x300 1 Die ene verliefdheid van... Pepijn Lanen

Wil je voortaan als eerste de WENDY ontvangen? Kies dan een voor een van onze abonnementen. Zo kun je kiezen uit 7 of 14 nummers met een dag- en nachtcrème van hannah Oxys Genes of 7 nummers en een surprisebox.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF