fbpx

Deze kinderen mogen we niet vergeten

week van het vergeten kind

Wat als je als kind noodgedwongen in een opvang wordt geplaatst, maar er verder geen psychische begeleiding wordt gegeven? Maar liefst 7.000 kinderen in Nederland overkomt dit en daar wil Stichting Het Vergeten Kind wat aan doen.

De stichting is een petitie begonnen met als doel 35.000 handtekeningen te verzamelen om deze kinderen te helpen. Want ieder kind dat noodgedwongen in een opvang terechtkomt, verdient psychische hulp om traumatische ervaringen te kunnen verwerken. En dat gebeurt nu niet. Elke volwassene die in een vrouwen- of maatschappelijke opvang terechtkomt, krijgt wel hulp om een nieuw leven op te bouwen. Maar ook kinderen hebben die hulp heel hard nodig.

Situatie vergeten kinderen verbeteren

Joep Verboeket, directeur van de stichting: ‘Om de situatie voor deze kinderen concreet te verbeteren, is het noodzakelijk dat zij gezien worden als zelfstandige cliënten van de opvang en dat er structureel budget is waaruit hun ondersteuning wordt gefinancierd. Daarbij moeten er goede samenwerkingsafspraken zijn met scholen en jeugdzorg, zodat alle professionals traumasensitief met deze kinderen kunnen werken.’

Week van Het Vergeten Kind

De campagne om deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen, ging 16 januari van start en beleeft tijdens de Week van Het Vergeten Kind, van 29 januari tot en met 4 februari, zijn hoogtepunt. Dan worden er door het hele land allerlei activiteiten georganiseerd en vindt de uitreiking van de Kind Centraal Award en het Filmfestival plaats.

Wil je meedoen aan de petitie? Zet je handtekening op hetvergetenkind.nl.

Beeld: Shutterstock, YoutubeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF