fbpx

Deze dingen kun je doen om duurzamer te leven

Duurzamer leven wordt steeds belangrijker ter bescherming van het klimaat en onszelf. Maar toch zijn er misschien bepaalde dingen die jij persoonlijk niet kunt missen, zoals een lekkere steak of dat ene cosmeticaproduct dat je al jarenlang gebruikt. Lees dan hier wat tips om duurzamer te leven zonder je routine te veel om te gooien.

Isoleer je woning

Je huis goed isoleren, is een van de beste tips om energie te besparen, wat jouw kosten en je CO2-uitstoot vermindert. Isoleren van muren en vloeren in je huis kun je met meerdere materialen doen, maar kurk is één van de duurzaamste opties. Met een kurkwand in je huis, of door een rol van Kurk24 onder je laminaat te leggen, zorg je ervoor dat je de warmte in de winter en de koelte in de zomer binnenhoudt. Andere dingen die je kunt doen om te isoleren zijn: folie achter je radiatoren plakken, investeren in dubbelglas, en tochtstrips op deuren en ramen aan te brengen. Door tocht en vocht te verminderen, bescherm en isoleer je je geliefde woonplek.

Maak kleine aanpassingen thuis

Wil je alvast wat kleine dingen in de duurzaamheid van je huis aanpakken? Er zijn genoeg aanpassingen die je kunt doen die heel simpel zijn en die je bijna niet zult merken. Stel je koelkast wat warmer in. In Nederland is er geen reden dat je eten op drie graden gekoeld moet worden. Zet je koelkast daarom op vijf of zes graden. Koop voortaan ook alleen LED lampen. Gooi niet weg wat je hebt, want dat is verspilling, maar zorg ervoor dat wanneer je nieuwe lampen nodig hebt, dat je deze switch maakt. Ook zijn herbruikbare batterijen een top tip om te verduurzamen, en scheelt je ook wat geld! Batterijen zijn heel slecht voor het milieu, dus herbruikbare batterijen minimaliseren het aantal, en zijn ook kostenefficiënt.

Ga bewuster shoppen

Er wordt vaak gezegd om minder spullen te kopen, en dit is ook zeker belangrijk in de verduurzaming van je leven, maar er zijn toch situaties waar je nieuwe dingen nodig hebt. In deze gevallen kun je wel rekening houden met de duurzaamheid van het product. Er zijn tegenwoordig veel duurzame woonwinkels en kleding- en schoenenmerken. Ook zijn er veel drogisterijproducten die gerecyclede of duurzame verpakkingen gebruiken, of zelfs zonder verpakking worden verkocht. Bij winkels zoals Dille & Kamille kun je eco-vriendelijk wasmiddel, wasverzachter en afwasmiddel kopen. Je kunt deze verpakt kopen, maar ook je eigen flesje met het product opvullen, wat veel zuiniger is voor het milieu en ook goedkoper is voor jou. Bij deze winkel vind je ook verschillende producten met weinig of geen verpakking, zoals shampoo- en conditioner bars.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF