fbpx

Deze affirmaties helpen jou om van je stress af te komen

Je lichaam registreert alles: indrukken, hoe je over jezelf praat, hoe je over jezelf denkt. Vaak is dat behoorlijk kritisch, afkeurend of oordelend. Dat heeft dus een heel groot effect op onze gezondheid. Je kunt nog zo gezond eten, sporten, etc., als je niet liever voor jezelf bent, dan leef je nog steeds ongezond. Dus stap af van dat oude verhaal over jezelf en herschrijf het. Affirmaties kunnen je hierbij helpen. In deze blog van I Love Ayurveda legt Lonneke Dötsch jouw uit hoe dit impact kan hebben op je stressniveau.

Wat zijn affirmaties? Affirmaties zijn positieve zinnen die je inzet om positieve gedachten te bekrachtigen. Een affirmatie is niet hetzelfde als een intentie. Het verschil zit ‘m in dat een intentie iets is wat je van plan bent, en bij een affirmatie stel je dat het doel al behaald is. Je schrijft een affirmatie dus altijd in de tegenwoordige tijd. Alsof het al zo is.

Laat de energie vloeien

Affirmaties geven je energie en zorgen ervoor dat je positiever over jezelf gaat denken. Door affirmaties regelmatig te herhalen worden ze onderdeel van je onderbewustzijn, je overtuigingen en buig je patronen om. Ze worden onderdeel van jouw nieuwe werkelijkheid. Energy flows where attention goes! Het belangrijkste bij het werken met affirmaties is dat je het met aandacht en zuiverheid doet. Bedenk welke affirmatie bij jou past op dit moment. Maak jouw affirmatie niet gelijk te groot. Je kunt klein beginnen en het later altijd aanpassen. Alleen jouw affirmatie opzeggen is niet voldoende.

Krachtige affirmatie

Het is belangrijk dat je gevoel creëert wat hoort bij jouw affirmatie. Ga in meditatie en stel je voor dat jouw affirmatie al de werkelijkheid is. Visualiseer deze situatie. Welk gevoel geeft je dit? Wat voel je in je lichaam? Je hart? Je gedachten? Dompel jezelf helemaal onder in deze nieuwe werkelijkheid. Haal dit terug elke keer als je jouw affirmatie herhaalt. Hoe vaker je dit doet, hoe meer jouw trilling verandert en hoe meer je je het leven zult aantrekken dat bij jouw affirmatie hoort. Schrijf jouw affirmatie in de tegenwoordige tijd, vermijd ontkenningen zoals ‘niet’ of ‘geen’. Een krachtige affirmatie bestaat uit ik + een werkwoord + iets positiefs of een positieve eigenschap. Je kunt affirmaties inzetten op verschillende thema’s, zo ook stress. Hieronder staan een aantal affirmaties die je als voorbeeld kunt gebruiken om stress te verminderen of zelfs tot het verleden te laten behoren: Ik ben op dit moment veilig en beschermd. Ik kan overschakelen naar kalme energie wanneer ik maar wil. Ik leef een zorgeloos en liefdevol leven. Ik ben rustig en kalm. Ik laat los wat ik niet in de hand heb en me niet dient. Ik laat rustige en serene energie, gedachten dingen makkelijk naar mij stromen. Het zal in het begin wat onwennig voelen om een affirmatie dagelijks te herhalen, maar doe het en je zult snel genoeg de magie van affirmaties ervaren.

Be in love with you and the rest will f(ol)low.

Over I love Ayurveda

Dit artikel is geschreven door Lonneke Dötsch, Ayurvedisch voeding- en leefstijlcoach. Lonneke is één van de Ayurveda experts van I love Ayurveda. I love Ayurveda is hét Ayurveda Platform en dé Ayurveda Community van Nederland en België. Dit is dé plek waar jij je leven leert transformeren voor meer balans. Wanneer je lid wordt van de I love Ayurveda Community ontvang jij elke maand het I love Ayurveda Online Magazine in jouw mailbox met content op het gebied van Ayurveda die jou gaat helpen met het transformeren van jouw leven. Lees hier meer over I love Ayurveda en de mogelijkheid om lid te worden van de Community of volg ons op Instagram @iloveayurvedanl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF