fbpx

Deze activiteiten wil je niet missen rondom mentale gezondheid

We mogen het dan nog zo goed hebben in Nederland, met onze geestelijke gezondheid is het stukken minder gesteld: een kwart van alle volwassenen kampt met een psychische aandoening. Én niet alleen onder volwassenen zijn er mentale klachten, ook jongeren hebben last van prestatiedruk en een vertekend zelfbeeld. Deze week is het de Europese Week van de Mentale Gezondheid. Daarom delen wij drie mooie activiteiten om binnenkort te doen om er meer over te leren.

1 Voorstellingen voor jongeren

Stichting KikiD lanceert deze week een nieuwe voorstelling met twee online videolessen van Influencer Défano Holwijn in de hoofdrol. Het staat in thema van mentale gezondheid. Vandaag speelt de stichting de eerste twee voorstellingen af op het Mendel College in Haarlem, waar onder andere prestatiedruk, eenzaamheid en zelfbeeld aan bod komen. Met het doel om de groepen leerlingen in gesprek te laten gaan.

2 Mental Health Art Tour

In samenwerking met ‘Alles is Gezondheid’ en ‘the Models Health Pledge’ is er in Europese Week van de Mentale Gezondheid een Mental Health Art Tour georganiseerd in De Hallen Amsterdam. Vanaf 25 mei 2023 is deze tentoonstelling te zien. Je kunt tien portretten zien en de bijbehorende persoonlijke verhalen beluisteren. Onder andere Isa Hoes, Dylan Haegens en Thomas Dekker werkten mee aan dit project. Er hangen handgeschilderde werken van Irene hof en bij het doek staat een qr-code om het verhaal te beluisteren. Dit is opgezet om mentale gezondheid bespreekbaar te maken én waar nodig, taboes te doorbreken. De expositie is tot 1 juli te zien bij Galerie Beeldend Gesproken en in de Passage van De Hallen Amsterdam.

3 Uit de Schaduw Festival

Nadat er twee documentaires van actrice Hanna Verboom verschenen, onder andere over haar bipolaire variatie wat ze twintig jaar lang stilhield, organiseert ze op 17 juni een festival. De dag bestaat uit keynotes, panelgesprekken en een denktank. ‘Door onze persoonlijke verhalen te delen op die prachtige dag midden in de natuur, willen we ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen. Ik weet uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo’n enorme klap heeft gehad. Met de inspirerende keynotes willen we de focus verleggen van kwetsbaarheid naar kracht en middels de workshops geven we bezoekers de juiste handvatten om de regie te pakken over hun eigen leven. Mijn missie is geslaagd als bezoekers met een boost aan zelfvertrouwen naar buiten lopen’, aldus Hanna.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF