fbpx

Deze 3 vragen bezorgen je kind een goede nachtrust

Soms gaat er van alles om in het hoofd van je kind. Door elke avond drie vaste vragen te stellen, verbeter je de band met je kind en help je je kind om goed te kunnen slapen.

Juist kinderen hebben vaak een beetje aanmoediging nodig om te vertellen over hun dag. Om het gesprek op gang te brengen, kun je deze drie vragen stellen:

  • Waar werd je vandaag blij van?
  • Waar werd je vandaag verdrietig van?
  • Wat heb je vandaag geleerd?

Verloop van de dag

Door deze drie vragen te gebruiken voor het slapengaan, krijg je een goed beeld van hoe de dag van jouw kind is verlopen en hoe hij dingen heeft beleefd. En je zult merken dat hoe vaker je deze vragen stelt, hoe meer gespreksstof er zal komen. Daarnaast kan het beantwoorden van deze vragen door jouw kind helpen om rustig te gaan slapen na een inspannende dag. Door zijn hart te luchten voor het slapengaan, staat niets een goede nachtrust nog in de weg.

Avondritueel

Veel kinderen hebben behoefte aan houvast en routine, dus probeer jouw kind deze vragen elke avond te stellen. Mocht er weinig tijd en ruimte binnen het avondritueel zijn, dan kun je ervoor kiezen om de vragen gezamenlijk als gezin te beantwoorden. Toch hebben veel kinderen ook behoefte aan wat een-op-een tijd met papa of mama.

Beeld: Shutterstock
Ben jij moeder van kleine kinderen? Denk hier vanavond dan nog even aan wanneer je je kind toedekt.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF