fbpx

Dennis van der Geest over Milion Doller Island: ‘Stiekem wilde ik zelf aan het programma meedoen’

Dennis van der Geest gaat het nieuwe programma ‘Milion Dollar Island’ presenteren op SBS6. Het is een groot sociaal experiment waarbij honderd onbekende Nederlanders twee maanden lang op een onbewoond eiland moeten overleven. Elke speler krijgt een armbandje ter waarde van 10.000 euro. De winnaar van het spel gaat naar huis met één miljoen euro.

Wat vind je van het concept van de show?

‘Heel uniek. Iedere onbekende Nederlander krijgt een armbandje en het gaat er uiteindelijk om dat je zoveel mogelijk bandjes verzamelt, want dat vergroot het bedrag dat je kunt verzilveren als je de finale haalt. Je moet vriendschappen sluiten, risico’s nemen, samenwerken, overleven en spellen winnen. Je kan dus niet solistisch in je eentje aan de kant van een eiland gaan zitten en wachten totdat iedereen naar huis gaat. Niemand kan worden weggestemd. Je moet opgeven of een spel verliezen om het eiland te verlaten. Als je naar huis gaat, moet jij je bandje afgeven aan een speler die je het gunt. Na enige tijd zal dus een speler meer bandjes hebben dan de ander. Dit zorgt ook voor een verschillende machtspositie.’

Hoe ben je presentator geworden van het programma?

‘Ik heb vanuit de zender een belletje gekregen voor dit programma. Ze zeiden dat het een groot programma zou zijn, voor een lange tijd en ze vroegen of ik interesse had. Ik las het format van de show en ik werd gelijk enthousiast. Stiekem wilde ik zelf aan het programma meedoen. Ik voelde wel gezonde druk om het te presenteren, omdat het zo’n groot programma is. Maar in mijn sportcarrière heb ik ook met veel druk te maken gehad. En door die druk presteer ik eigenlijk alleen maar beter. Ik vond het echt heel mooi om te zien hoe alles ontwikkelt gedurende het programma. Als een presentator ben je een belangrijke vooruitgeschoven pion, maar het gaat niet om jou. Alles draait om de kandidaten en het spel.

‘Ik heb voor mij als presentator een van de mooiste klussen van mijn leven te pakken. Het is een droom die uitkomt. Ik heb twee maanden op een eiland in de Filipijnen gezeten en mogen kijken naar het avontuur van honderd onbekende Nederlanders.’

Wendy Post dennisvdgeest Dennis van der Geest over Milion Doller Island: ‘Stiekem wilde ik zelf aan het programma meedoen’

Wat vind je ervan dat het programma met onbekende Nederlanders is?

‘Ontzettend leuk. Ze zijn allemaal enorm divers. De oudste deelnemer is 71 en de jongste is 19. Het is een groot sociaal experiment en iedereen kan winnen. Ook vind ik dat de onbekende Nederlanders het programma heel erg verfrissend maakt. Ik zie al zoveel programma’s met BN’ers, dit is even wat anders. Er zijn genoeg mensen die niet bekend zijn en ook een mooi verhaal hebben. Omdat er ook zoveel mensen aan mee doen denk ik dat veel kijkers zich altijd wel in een bepaald persoon kunnen vinden. Dat is echt de kracht van het programma.’

WENDY Site dennisvdgeest Dennis van der Geest over Milion Doller Island: ‘Stiekem wilde ik zelf aan het programma meedoen’

Jij bent zelf altijd een topsporter geweest. Is het belangrijk als kandidaat dat je in fysieke topvorm bent?

Nee, niet per se. Alleen fysiek sterk en krachtig zijn, is niet voldoende. Milion Dollar Island draait om zoveel meer dan dat. Vriendschappen zijn goud waard in dit spel, dus het helpt wel als je sociaal vaardig bent. Ook moet je mentaal sterk zijn, om kunnen gaan met rust, eventuele verveling en wellicht heimwee. Als je de finale wil halen, dan moet je dus in topvorm zijn op verschillende vakken.

Wat kunnen we verwachten?

‘Elke week op zondag wordt het om 21:30 uitgezonden op SBS6. Je gaat 100 diverse mensen zien die allemaal de droom hebben om zo ver mogelijk te komen in het programma. Ze belanden op een eiland en ze moeten op een of andere manier het met elkaar zien vol te houden. Op de eerste dag krijgen ze een basisvoorraad en daarna moeten ze het maar uitzoeken. Vanaf het moment dat de kandidaten van de boot afspringen, begint het spel al. Het gaat al direct los, langzaam ontstaan er leiders, vriendschappen en ruilhandel. Het is een sociaal experiment in een mini-maatschappij op een bizarre plek en dat is ontzettend interessant om naar te kijken.’

Wendy Post dennisvdgeest3 Dennis van der Geest over Milion Doller Island: ‘Stiekem wilde ik zelf aan het programma meedoen’

Zou je het nog een keer presenteren?

‘Met de volle 100%. Dit programma presenteren is echt een eer. Ook heb ik gehoord dat er al veel andere landen geïnteresseerd zijn in het programma, dus ik ben heel benieuwd. Ik heb er heel veel zin in, maar ik vind het ook heel spannend. Als je ergens veel tijd en energie insteekt dan wil je dat het goed scoort. Als het programma eenmaal loopt, denk ik dat de aanmeldingen weer binnenstromen, dus het zal zeker niet lastig zijn om weer 100 mensen bij elkaar te brengen. Ik vind dat wij iets heel moois hebben neergezet en ik hoop dat de kijkers dat ook zullen vinden.’

 

Milion Dollar Island is elke zondag om 21:30 te zien bij SBS6. Vanaf één uur na de uitzending is het programma terug te kijken op Amazon Prime Video waar ook het napraatprogramma Milion Dollar More met Giel de Winter te bekijken is.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF