fbpx

De zondagochtend van Maxim Froger: ‘Onze familieverplichting was in een joggingpak Studio Sport kijken’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders wat hun zondagse rituelen zijn. Deze week spreken we Maxim Froger. Hij speelt in de nieuwe film De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Daarin mag hij doen wat hij het liefste doet: zingen.

Wat is jouw rol in de nieuwe sinterklaasfilm?

‘Ik mag het openingsnummer zingen in de sinterklaasfilm samen met Piet Pablo en Kim Kado. Daarnaast heb ik ook een klein rolletje gekregen. Maar ik speel eigenlijk vooral mezelf, dus dat is best makkelijk, haha. Ik was vroeger altijd gek op Sinterklaas dus ik vond het een enorme eer om in de film te mogen spelen. Het is een leuke film met veel humor en een geweldige cast.’

Jouw vader speelt ook in de film, hoe is het om dit samen te doen?

‘Het is supermooi om dit soort dingen samen te doen. Ik mag de film muzikaal openen en mijn vader sluit hem af. Om samen met mijn vader twee sinterklaasliedjes te maken die kinderen hopelijk mee gaan zingen, vind ik super.

Ik vind het leuk om te acteren, maar ik kan het helaas niet zo goed. Mijn vader heeft in het verleden hier en daar wat geacteerd. Dat ze mijn vader vragen vind ik logisch, maar voor mij is het een grote eer dat ik dit mag doen.’

Hoe zag jouw pakjesavond er vroeger dan uit?

‘Ik weet nog precies hoe zenuwachtig ik altijd was voor pakjesavond. Mijn ouders haalden van alles uit. Als er op het raam werd geklopt en we keken, schreeuwden mijn ouders altijd dat de pieten snel weg waren gerend. Wij renden er natuurlijk keihard achteraan. Het was een heerlijke avond met familie. Ik blijf fan van Sinterklaas, deze feestdag moet altijd gevierd worden.’

Hoe ziet jouw ideale zondagochtend eruit?

‘Mijn ideale zondagochtend is lekker lui, helemaal niks doen. We hadden vroeger met de familie een verplichting om op zondagavond in een joggingpak met een bord op schoot, studio sport te kijken.

Dat gaat nu nog steeds zo. Als ik op zondag vrij ben, loop ik met een joggingpak in huis, de hele dag voetbal kijken en lekker iets bestellen.’

Verschilt de zondag met andere dagen?

‘Ik ben best druk doordeweeks en als ik moet optreden is dat meestal in het weekend. Ik vind mijn werk het allerleukste dat er is, dus daar haal ik veel kracht uit. Deze zondag weet ik dat ik voor het eerst in een lange tijd geen verplichtingen heb, dan zeg ik tegen mijn vriendin: zondag niks plannen. Alleen ‘s avonds eten we vaak met de familie, als het kan.’

Heb je een speciaal ochtendritueel?

‘Ik ga van mijn bed naar de bank, dat is het. Mijn enige ritueel is voetbal kijken.’

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Ik heb niet echt een favoriet ontbijt. Maar de laatste vrije zondagochtend had ik pannenkoeken gebakken. Dat was wel een lekker ontbijtje, op verzoek van mijn vriendin. Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, alleen aardappelen, groente en vlees. Ik ben geen chef maar ik kan wel pannenkoeken bakken.’

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?

‘Ik slaap liever gewoon door. Maar een goeie sportwedstrijd, of alles muziek gerelateerd, wil ik wel voor wakker gemaakt worden. Al doe ik dat dan liever zelf, haha.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF