fbpx

De zondagochtend van Lola Brood: ‘Ik geniet extra veel van het uitslapen, nu het nog kan’

Het liefste ontwerpt Lola Brood (37) de hele week door, maar met de kleine op komst, wordt ze gedwongen wat meer rust te nemen. In ‘de zondagochtend van…’ vertelt ze over haar nieuwe kledinglijn Brood by Lola Pop met tekeningen van haar vader, Herman Brood. Maar ook gaat ze in op haar zondag rituelen en haar dromen. 

Op 5 november lanceerde Lola haar eigen kledingcollectie vol met kunstwerken van haar en haar vader. Hoewel de artworks echt van haar vader zijn, wilde ze de fits oversized, wat echt haar ding is. ‘Hij had eerder een vrouwenshirt aan, een maatje te klein’, vertelt ze lachend.

Wat het altijd al je droom om deze collectie te realiseren?

‘Ik vond het zonde dat de kunst van mijn vader alleen maar aan de muur hing. Bij één ontwerp zijn mijn vaders tekeningen gecombineerd met die van mij. Het zijn totaal andere tekenstijlen. Hij een stoere en ik een ietwat schattige stijl, meer voor kinderkleding. Ik vind het fijn om met mijn vaders werk bezig te zijn en tegelijkertijd door zijn liedjes heen te gaan.’

Hoe kwam dit idee in je op?

‘Tien jaar geleden heb ik bij een modeketen ook een merk gehad. Ik was er zelf meegekomen destijds, maar ik kon nog helemaal niet ontwerpen. Door de jaren heen bleef het idee voor deze lijn hangen. Ik ben best chaotisch en alles ging daardoor kris cross door elkaar heen tot ik met mijn collega Merel ging samenwerken; zij is echt het tegenovergestelde van mij. Het was zonde dat ik mijn creativiteit niet optimaal kon gebruiken, dus besloten we aan slag te gaan.’

Hoe is het om nu zelf in de kleding te lopen?

‘Cool! Mijn vriend heeft steeds de truien aan, omdat hij ze ook echt leuk vindt. Het zit ook heel lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sinds de lancering op 5 november nog maar weinig buiten ben geweest met de kleding aan. Het is voor mijn baby en mij echt even nodig om bij te komen.’

Hoe kom jij tot rust?

‘Vroeg naar bed gaan lukt mij vaak niet, maar ik vind uitslapen heel lekker. Ik geniet extra veel van het uitslapen, nu het nog kan. Verder ben ik veel bezig met het ontwerpen van het geboortekaartje en mag ik ook lekker moe zijn.’

Heb jij een zondag ritueel?

‘Ik was altijd met kleding bezig; het maakte mij niet uit of het dinsdag of zondag was. Voor mij bestond er geen weekend. Als ik echt zondag heb, kijk ik vaak Ajax of Max Verstappen. Vroeger ging ik op zaterdag nog weleens tot de kleine uurtjes door, maar dat is inmiddels ook alweer acht maanden geleden. Chillen vind ik het lekkerste wat er is.’

Mensen waarschuwen je voor de slapeloze nachten, dat wordt even niet uitslapen dus…

‘Ik weet dat het gaat gebeuren, maar het is fijn dat ik naast mijn moeder woon. Als ik te moe ben, kan ik altijd nog vragen of zij mij uit de brand wil helpen. Ik heb al afgesproken dat ik een meisje krijg die lekker doorslaapt, haha. Het wordt zwaar, maar ook zeker een mooie tijd.’

Waar kunnen mensen jou nou echt wakker voor maken?

‘Een magnum! Daar denk ik nu meteen aan, dat is zo lekker. Zo meteen mag mijn baby mij de hele tijd wakker maken.’

Heb je nog dromen die je graag wil bereiken?

‘Het lijkt mij fijn als ik mijn werk kan maken van mijn creativiteit. Ik zou ook nog wel een baby kledinglijn willen hebben, met de artworks waar ik nu mee bezig ben. En geboorte- en trouwkaarten met tekeningen van mezelf. Ik wil genieten van het leven en binnenkort van mijn kindje.’

Shop de hele collectie van Brood by Lola Pop op de website. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF