fbpx

De zondagochtend van Jim Bakkum: ‘Mijn ochtendritueel is wakker worden van een kind en meteen aan de bak’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe hun rituelen eruitzien. Acteur en zanger Jim Bakkum, onder andere bekend van zijn deelname aan Idols en films als  Zwaar Verliefd en Onze Jongens, houdt enorm van de zondagochtend. Dit maakt hij helemaal compleet met een lekkere smoothie of ontbijtje.

Wat doe je het eerst als je opstaat zondagochtend? 

‘Mijn zondag ziet er altijd anders uit, maar als ik een vrije dag heb sta ik op met de kinderen en hoop ik tot einde ochtend lekker in mijn badjas te zitten. Juist omdat dat nooit kan vind ik dat heerlijk. Meestal mag één van ons ook uitslapen en als ik dat ben kom ik beneden en staat er een gezonde smoothie klaar!’

Verschilt de zondag met de andere dagen voor jou?

‘Ons leven is heel onregelmatig en vaak komt het voor dat we er niet eens zijn. Daarom is het heel veel waard als we wèl een rustige zondag hebben. Dan voelt het ook echt als de vrije dag die het zou moeten zijn. Rustig ontbijten en al vroeg beginnen met koken, zodat we daar lekker de tijd voor kunnen nemen.

Heb je bepaalde ochtendrituelen? 

‘Mijn ochtendritueel is wakker worden van een kind en gelijk aan de bak. Geen grap! Ik zou het liefst wel de dag iets rustiger willen beginnen. Maar dat is met kleine kinderen gewoon geen optie. Wat zou helpen is wakker worden voordat de rest van het huis wakker is. Dat heb ik al eens gedaan en dan begin je je dag echt relaxter, dus wellicht een goed voornemen om dat in de toekomst vaker te doen.’

Hoe kom jij echt tot rust? 

‘Als ik na een lange dag in bad ga, kom ik echt tot rust. Even de agenda voor de dag erna checken en gewoon zinloos wat filmpjes kijken die nergens over gaan. Een film of serie kijken samen met Bettina in ons heerlijk grote bed maakt me ook altijd volledig relaxed.’

Hoe zou je je band met eten omschrijven?  

‘Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Doordat de kinderen vrij moeilijke eters zijn, werden onze gerechten ook steeds fantasielozer. Ik kan oprecht zeggen dat HelloFresh ons culinaire leven heeft verrijkt. We eten nu meer gevarieerd en voedzaam. Daarnaast helpt het de kinderen ook, ze ontdekken steeds meer nieuwe smaken en recepten.’

Wat is je favoriete ontbijt? 

‘Ik ben helemaal weg van de Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp uit het extra HelloFresh assortiment. Maar ook kwark met granola en fruit vind ik heerlijk. Je hebt de keuze uit een uitgebreid ontbijtje voor in het weekend of iets makkelijks en snels voor doordeweeks.’

Waar mogen we jou voor wakker maken?

‘Een massage, zodat ik weer lekker door kan slapen.’

Wat is jouw motto? 

‘”Doe je best, dan volgt de rest”, Oma Groot.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF