fbpx

De zondagochtend van Geraldine Kemper: ‘Mijn droom kwam uit toen ik in mijn omgebouwde camper zat’

Afgelopen jaar was een topjaar voor Geraldine Kemper. Ze stond in de finale van Het Perfecte Plaatje, deed meerdere presentatieklussen, kwam met een eigen programma en haar grootste droom kwam uit: camper Kees kwam tot leven. In ‘De zondagochtend van..’ spreken we haar over haar camper, ochtendrituelen en hoe ze balans houdt tussen werk en privé. 

Geraldine belt vanuit een natuurhuisje in Drenthe. Het is een idyllisch plaatje volgens haar. Ze heeft net drie uur gewandeld en sluit het af met een koud biertje. ‘Ik probeer veel weg te gaan. Sinds ik mijn eigen camper heb, kampeer ik ook in de winter. Nu verblijven we in een huisje, die ik al heel lang geleden heb gereserveerd. Het is gezellig dat ik ook vrienden uit kan nodigen, dat is toch anders in een camper’, vertelt ze.

Afgelopen jaar maakte je veel filmpjes over de verbouwing van je camper, hoe kwam je op het idee?

‘Het idee zat eigenlijk al heel lang in mijn hoofd. Daarom ging ik via Instagram op zoek naar iemand die mij ermee kon helpen. Vervolgens stuurde ik een berichtje naar een man die campers ombouwt. Achteraf bleek dat hij mijn buurman was en tegenover mij woonde. Het had zo moeten zijn. Mijn buurman heeft het grootste deel gedaan. Het is zo leuk dat hij nu bijna af is. Helemaal af wordt hij denk ik nooit. Ik blijf Pinterest afstruinen om zelf nog dingen te veranderen.’

Kees is het toch?

‘Samen met een vriend trok ik een wijntje open, nadat de camper klaar was. Hoe zullen we hem noemen?, vroegen we ons af. We kwamen al snel uit op Kees de camper, haha.’

Wat is de eerstvolgende bestemming?

‘Kees was in de winter af, dus we zijn nog niet lang op reis geweest. Komende zomer willen we dat graag doen. Met als eerste bestemming Portugal, omdat we daar naar een festival gaan. Ik hoop dat mijn vriend Freek daar ook kan werken en ik het wat rustiger heb, maar dat ligt aan mijn projecten. Hopelijk kunnen we er nog heel wat kilometers mee maken. Verder zou ik graag richting Kirgistan willen rijden. De mogelijkheid is er nu.’

Hoe was afgelopen jaar voor jou?

‘Afgelopen jaar was druk, maar heel leuk. De zomer stond in het teken van Het Perfecte Plaatje, wat heel spannend was, omdat ik van tevoren niet wist hoe groot het project werd. Dat duurde dus tot het einde, maar het was echt fantastisch om te doen. Vooral omdat ik iets nieuws leerde. Én iets compleet anders deed dan presenteren.’

En nu druk met de opnames van Big Brother…

‘Inderdaad! Big Brother is een dagelijks project door het inspreken en elke zaterdag zijn we live. Het is een drukke periode.’

Hoe bewaar je de rust in zo’n periode?

‘Een paar dagen weg als dit, is heel fijn. Binnenkort gaan we met de camper weer vier dagen weg. Ik probeer veel de natuur in het gaan. Sinds een tijd heb ik meer balans tussen werk en privé. Er is genoeg televisie en werk. Én ik heb ook nog de podcast met Gwen, dat vind ik ook zo leuk. Maar die drukte heb ik meer los kunnen laten. Het belangrijkste is dat je gelukkig bent. Dat klinkt afgezaagd. Maar ik vind dit soort weken dat ik spelletjes speel met mijn vrienden zo fijn. Dat is zoveel waard.’

Heb je een bepaald zondagochtendritueel?

‘Voor mij is deze periode vol gepland met werk, dus zondag is de enige dag zonder verplichtingen. Mijn ideale zondagochtend is toch wel als ik iets langer kan uitslapen. Daarna vind ik het heerlijk om te sporten. Het liefst om te rennen met Freek of te rocyclen. In Amsterdam is er altijd iets te doen op zondagmiddag. Of we gaan langs de IJhallen, naar de markt of we pakken een filmpje.’

Aan welk motto houd je je vast?

‘Ik heb een spreuk die mijn moeder en oma ook altijd hanteerden; je moet mensen behandelen hoe je zelf behandeld wil worden. Als iedereen wat meer respect zou hebben voor de ander en de natuur, zou de wereld een stukje beter worden. Het is niet zozeer een motto, maar eerder een inzicht waar ik mij aan vasthoud. Ik ben blij dat ik daarmee ben opgegroeid. Mijn moeder had het ingelijst, echt heel leuk. Het oud-Nederlandse briefje hebben we na de dood van mijn oma gevonden in haar portemonnee. Wat gij niet wilt wat u geschiedt, doet ook een ander niet.’

Kees is er, heb je een andere wens waarvan je hoopt dat hij dit jaar uitkomt?

‘Jeetje, Kees was wel echt een grote. Daar ben ik ook drie jaar mee bezig geweest. Zo decadent eigenlijk hé, dat ik nu mag nadenken wat mijn volgende droom mag zijn en ik het eigenlijk niet weet. Werk technisch zou ik echt weer een eigen programma willen hebben. Zoals Tussen de Lakens, dat vond ik heel leuk om te maken. Waarbij ik een persoonlijke touch aan een programma geef en iets kan meegeven aan anderen.’

De kracht van wensen

De winterspecial van WENDY heeft als thema ‘De kracht van wensen’ en bij een wensnummer horen cadeautjes! Wendy zette een grote ‘Ik wens jou-actie’ op waarin ze haar persoonlijke favorieten weggeeft, van een make-over tot haar favoriete kleding- en schoenensets. Verder lees je in dit nummer interviews met Nienke Plas en haar man Resley, Liza Sips en Frank Boeijen over hun geluk en verdriet in 2022, vertelt Daniëlle van ’t Schip, die dit jaar werd geconfronteerd met kanker, over de alternatieve behandelingen die ze ondergaan in Duitsland en haar wens een oma van 108 te worden en maakten we samen met Make-A-Wish Nederland, waar Wendy al achttien jaar ambassadeur van is, mooie verhalen over wenskinderen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF