fbpx

De zondagochtend van Caroline van der Plas: ‘Op dit moment zijn we druk bezig met de formatie en dat vraagt veel energie. Wel ben ik blij dat de campagneperiode voorbij is, toen stond ik 24/7 aan’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders wat hun zondagse rituelen zijn. Deze week Caroline van der Plas: medeoprichter van de politieke partij BoerBurgerBeweging. Ze speelde onlangs in ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’, op Videoland is een documentaire verschenen over haar leven.

Hoe kom je tot rust als je zo’n druk leven hebt?

‘Ik probeer alle uren die ik heb goed te besteden. Waar het kan ga ik vroeg naar bed. Op dit moment zijn we druk bezig met de formatie. Dat vraagt natuurlijk veel energie. Ik ben wel blij dat de campagneperiode voorbij is, toen stond ik 24/7 aan.’

Welk krachtvoer helpt jou door deze drukke periode heen?

‘Ik merk dat ik het best functioneer op vlees, kaas, eieren en bonen; dat werkt altijd. Veel eiwitten zijn sowieso goed natuurlijk. Eigenlijk heb ik geen speciaal menu, als het maar de echte boerenproducten zijn.’

Ben je het nieuwe jaar met goede voornemens ingegaan?

‘Afvallen en minder roken. Dat zijn de twee voornemens die eigenlijk bovenaan staan. Het afvallen komt er alleen niet altijd van omdat ik zo druk ben en veel stil zit. Vorig jaar was ik wel veel afgevallen, maar dat is er natuurlijk allemaal weer aan nu. Wat roken betreft zeg ik niet dat ik ga stoppen, maar wel dat ik wil minderen. Ik heb wel veel gerookt tijdens de stressvolle verkiezingsperiode. Het is wellicht een rare gewoonte, maar geeft mij zeker toen wel veel rust gegeven.’

Heb jij speciale gewoontes op zondag?

‘Niet in traditionele zin zoals naar de kerk gaan. Wel ga ik graag even langs mijn moeder. Op zondag probeer ik altijd een rustdag te houden en werk aan de kant te zetten. Bellen, appen of mailen op zondag is niet erg, maar ik doe het wel alleen als het echt nodig is. Soms ontkom je er niet aan, zeker in dit vak.’

Wat doe je als eerst als je op zondag wakker wordt?

‘Het eerste is op mijn telefoon kijken, maar vooral om te kijken hoe laat het is. Daarna neem ik een kopje koffie met een sigaretje en ga ik de krant lezen. Vaak blijf ik op zondag gewoon lekker in mijn pyjamapak.’

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Ik zou bijna zeggen dat ik eigenlijk nergens voor wakker gemaakt wil worden. Wat een lastige vraag. Ik vind het namelijk best irritant om wakker gemaakt te worden. Als ik echt iets moet kiezen, dan kies ik voor gezelligheid. Dus met vrienden een flesje wijn opentrekken om even gezellig een drankje te doen, maar liever niet.’

We hebben nog wat dilemma’s voor je:

Zou je liever leven zonder internet of telefoon?

‘Liever zonder telefoon.’

Alles wat je eet is koud, of je moet alles met je handen eten?

‘Alles met handen eten’

Altijd een steentje in je schoen, of altijd op hakken lopen?

‘Altijd een steentje in mijn schoen.’

Alles zeggen wat je denkt of nooit meer kunnen praten?

‘Alles zeggen wat ik denk, want nooit meer praten is de ergste straf die je mij kunt geven.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF