fbpx

De zondagochtend van Benja Bruijning en Noortje Herlaar: ’Wij halen ontzettend veel energie uit het acteervak’

Vanaf 12 oktober is de swingende musical film ‘Net als in de film’ te zien in de Nederlandse bioscopen, waarin Benja Bruijning en Noortje Herlaar de hoofdrollen spelen. In de jaren ’80 vinden Annabel en Sander, de personages van Benja en Noortje, elkaar door hun liefde voor muziek. Later verliezen ze contact. In de jaren ’90 komen ze weer samen en vormen ze de succesvolle dance-act ‘Three is a Crowd’. Succes brengt echter uitdagingen mee en ze moeten strijden om zowel elkaar als zichzelf trouw te blijven. In de Zondagochtend van, spreken we met Benja en Noortje over de film en hun zondagse rituelen.

Was het moeilijk voor je om trouw te blijven aan jezelf toen het succes groeide?

Benja: ‘De overgang naar bekendheid is toch wel echt een schakel denk ik, niet eens voor jezelf maar voor andere mensen. Daar moet je aanwennen. Het is dan ook moeilijk om zelf niet te veranderen, want de situatie om je heen verandert.’ 

Noortje: ‘Ik herken wat Benja zegt. Ik kreeg in een klap best wel wat meer bekendheid en ik merkte dat dit voor mijn familie en iedereen om mij heen eigenlijk een beetje vreemd was. Ook de energie rondom jezelf verandert tijdelijk dan een beetje. Zeker omdat je zelf eigenlijk niet bent veranderd, is dat wel een beetje vreemd.’

Was je al zo’n rockster in jouw tienerjaren? 

Benja: ‘Nee, absoluut niet. Ik was zelfs een beetje schuw. Ik denk ook dat je het jezelf lastig gaat maken als je alleen kracht kan halen uit succes en bekendheid. Ik ben blij dat ik voordat ik succes kreeg, mijn plek al had gevonden.’ 

Noortje: ‘In mijn jongere jaren niet. Toen ik later op de theaterschool zat, voelde ik mij steeds lekkerder in mijn vel. Ik voelde me thuis en op mijn plek. Ik denk dat Benja en ik beiden heel veel energie kunnen halen uit het vak zelf. ‘

Hoe ziet je zondagochtend routine eruit?

Benja: ‘Mijn zondagochtend draait volledig om mijn kinderen.Het is rennen, vliegen, chaos en zorgen. In bed liggen is ook niet voor mij weggelegd.’

Noortje: ‘Benja en ik hebben kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat is voornamelijk zorgen en proberen zelf nog iets te eten. Ervoor zorgen dat iedereen gevoed en gelukkig is. Mijn kinderen zitten dan meestal aan het eind van de ochtend te schilderen of tekenen.’

Heb je een bijzonder ochtendritueel? 

Benja: ‘Nee, niet echt. Tegenwoordig neem ik astmamedicatie omdat het slecht gaat met mijn gezondheid. Verder zet ik koffie of kleed ik de kinderen aan.’

Noortje: ‘Ik drink altijd water met citroen.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF