fbpx

De zondagochtend van Tatum Dagelet: ‘Elke ochtend masseer ik eerst mijn gezicht uit de kreukels’

In ‘De zondagochtend van’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe hun rituelen eruitzien. Deze week vertelt Tatum Dagelet over haar deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’ in Zuid-Afrika en hoe ze opstaat in de ochtend.

Je doet dit jaar mee aan ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’, hoe vond je het om mee te doen aan dit televisieprogramma?

‘Toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan Het Perfecte Plaatje Op Reis sprong ik een gat in de lucht. Het was altijd al een grote droom van mij om deel te nemen aan dit televisieprogramma. Ik houd ontzettend veel van fotografie en nieuwe dingen leren. Dat ik dit allemaal mocht meemaken in Zuid-Afrika was natuurlijk dubbelop feest. Als ze mij niet hadden benaderd, had ik bijna zelf opgebeld om mij kandidaat te stellen.’

Dus je was ook al met fotografie bezig voor het programma?

‘Op de kunstacademie had ik het vak fotografie. Ik wilde graag fotograaf worden. In die tijd moest je de foto’s nog zelf ontwikkelen. Je stond de hele dag in een donkere kamer boven chemicaliën. Dat viel me flink tegen, waardoor ik die passie een beetje heb laten varen. In het dagelijks leven is het nu meer een hobby. Met mijn IPhone maak ik foto’s. Ik ben aan het sparen voor een digitale camera, maar die zijn zo ontzettend duur. De foto’s die ik per ongeluk maak, vind ik het coolst. Dat er iets is gebeurd en dat je dat moment precies hebt gevangen. Ik zie het niet als herinnering, maar écht als kunst.’

Wat waren de grootste uitdagingen? 

‘De tijd was mijn grootste vijand. Meestal kreeg je 45 tot 60 minuten de tijd om de foto te schieten. Dat klinkt lang, maar je moet over zoveel nadenken. Je moet een idee hebben, een locatie vinden, de belichting moet goed zijn en als je een model hebt, moet je óók nog eens aan de make-up denken. Keuzes maken vind ik erg lastig. Als ik een mooie locatie zag, zag ik er binnen no-time wéér een en dan twijfelde ik enorm. Daar verloor ik veel tijd in.’

We hebben het nu over ‘Het Perfecte Plaatje’, maar hoe zit jouw perfecte zondagochtend eruit? 

‘Ik ben freelancer, dus ik heb nooit dat ultieme zondagochtend gevoel. Vaak moet ik gewoon werken. Een dinsdag kan voor mij net zo goed een zondag zijn. Mocht ik een dagje vrij zijn, dan word ik het liefst rustig wakker met een kopje koffie en staar ik voor mij uit. Vervolgens zoek ik al het groente en fruit wat ik in huis heb. Samen stop ik het restje allemaal in de sapcentrifuge en drink ik dat lekker op bij mijn ontbijt. Sinds oktober is mijn dochter Toy Travis uit huis. Normaal gesproken, dekte ik op een vrije dag uitgebreid de tafel met ons favoriete ontbijt: broodjes uit de oven met mozzarella en vers gemaakte pesto. Nu ik alleen ben, doe ik dat nooit meer, dat is wel heel jammer.’

Heb jij ochtendrituelen?

‘Mijn wekker zet ik altijd vijf minuten eerder om mijn gezicht uit de kreukel te masseren. Ik heb geleerd hoe je een bindweefselmassage bij jezelf kunt doen, zodat mijn huid een mooie glow heeft zodra ik opsta. Als ik dat heb gedaan ga ik naar de badkamer, gooi ik koud water in mijn gezicht en leg ik mijn kat Soki op mijn schouders. Samen doen we dan de luxaflex en de gordijnen open, en de dag kan beginnen. Ik geef haar wat eten en drinken, maak een ontbijtje voor mezelf en spring de douche in. Elke ochtend neem ik ook warm water met citroen om mijn darmen te reinigen.’

Heb je nog dromen die je wil bereiken?

‘Er staan nog een aantal dingen op mijn bucketlist. Zo zou ik deels in een warm land willen wonen als ik wat ouder ben en minder hoef te werken. Het liefst in Italië of Spanje. Altijd lekker weer en je bent er zo. Daarbij lijkt het me heel leuk om een B&B op te richten met iemand. In mijn carrière zou ik nog graag een documentaire willen maken over mijn familiegeschiedenis. Het allerbelangrijkste voor mij is dat mijn dochter goed en gezond mag opgroeien. En ‘Het Perfecte Plaatje’ winnen natuurlijk!’

‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’ in Zuid-Afrika is elke woensdag om 20.30uur te zijn op RTL 4. 

Foto: William RuttenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF