fbpx

De zomer van… William Rutten

In onze rubriek De zomer van… vragen wij aan bekende Nederlanders wat hun plannen voor aankomende zomer zijn. Wat gaat William Rutten deze zomer doen? Vakantie zit er voor hem helaas niet in…

Wat ga je deze zomer doen?

‘Deze zomer ga ik niet op vakantie, maar heel veel werken. De zomermaanden zijn voor mij altijd extra druk qua werk. Ook is mijn oudste kind nog net niet leerplichtig dus daar probeer ik nog even gebruik van te maken. Dan kunnen we beter in het najaar op vakantie gaan!’

Favoriete vakantiebestemming?

‘Mijn favoriete vakantieland is Amerika en dan Los Angelos in het bijzonder. Ik ga er vaak voor werk heen, maar eigenlijk voelt dat daar als vakantie. Ik kom daar al vanaf dat ik een klein jongetje was en ik vind het nog steeds fantastisch. Als klein jongetje was ik gelijk onder de indruk van de stad. Het leek echt wel een filmset. Ik denk ook dat daar mijn liefde voor fotografie geboren is.’

Wat voor reiziger ben je?

‘Een strandligger ben ik absoluut niet. Ik houd wel echt van veel dingen zien, reizen. Ik ga graag naar galeries of musea, maar ik vind het ook leuk om een workshop te doen of te kijken naar nieuwe spullen voor mijn studio of werk. Vaak zit er dus wel een werkgelateerd randje aan mijn vakantie, maar door de natuur rijden vind ik ook heerlijk!’

Favoriete accommodatie?

‘Wat ik bijna altijd doe, of ik nou met mijn gezin of alleen wegga, is een AirBnb boeken. Dat vind ik zo relaxt. Je moet wel net mazzel hebben met een fijne woning in een leuke buurt. Een luxe hotel houd ik ook erg van, ik vind die luxe wel fijn.’

Kamperen niet?

‘Dat deed ik vroeger als kind wel, maar toen ik ouder werd, is die liefde snel overgegaan.’

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw koffer?

‘Je raadt het al: een camera. Hoewel ik vaak maar een klein camera’tje mee heb waar een vaste lens op zit. Toch maak ik ook veel gebruik van mijn iPhone om te fotograferen. Dat kan ook prima!’

Hoe reis je het liefst?

‘Het liefst reis ik met het vliegtuig. Met de auto op reis vind ik vreselijk, want ik haat files. Wat ik wel doe is een auto huren op mijn bestemming, dat is prima. Maar vanuit Nederland vertrekken met de auto wat iedereen doet… Een drek aan files. Ellende! Dan begin je je vakantie al niet lekker.’

Waar ga je nooit meer terug?

‘Mumbai! Dat is oprecht de smerigste plek op aarde waar ik ooit geweest ben. Het was zo vies en het stonk. Als ik eraan terugdenk kan ik me de geur ook herinneren: poep, pies en kots door elkaar. Ik was daar op een markt en er ging ineens een man naast me op de grond zitten. Ik zat te kijken wat ie nou ging doen. Hij ging gewoon naast mij zitten poepen! En dat veegde die ook nog met zijn handen af en daarna even langs zijn broek. Vervolgens zit ie weer aan het fruit wat op de markt ligt. Ik denk dat ik daardoor lichte smetvrees heb gekregen. Ook Tunesië vond ik verschrikkelijk. Je wordt daar gezien als een wandelende portemonnee…’

Grappigste vakantie anekdote

‘Dat is wel een bijzonder verhaal. Heel lang geleden was ik in LA, waar ik ergens aan de bar zat. Ik werd uitgenodigd om aan tafel te zitten met onder andere de zanger van Motörhead, Lenny Kilmister. We zaten leuk te praten en iemand stelde voor om daarna ergens anders heen te gaan en of ik zin had om mee te gaan. Ineens werd er gezegd dat we naar een privé feestje gingen van een van de Stones. Dat wilde ik natuurlijk wel, maar dan moest ik rijden in de auto van die man die bij ons aan tafel zat. Eenmaal buiten bleek het een super dikke Porsche te zijn. Echt niet normaal. Hij was zo nieuw dat ik er gewoon bijna niet in kon rijden. Ik kreeg ‘m niet in z’n achteruit en het was een groot drama. Ondertussen werd die man die naast mij zat meer dronken en dronken. Hij viel in slaap. Ik raakte de roedel kwijt. In die tijd was er ook nog geen navigatie, dus ik had geen idee waar ik heen moest. Met geen mogelijkheid kreeg ik hem wakker. Ik dacht: wat moet ik nu doen? Ik ben naar mijn hotel gereden en heb die Porsche geparkeerd in de garage. Nog steeds zat er geen leven in die man. Ik ben naar de receptie gelopen en heb uitgelegd dat er nog iemand in die auto lag te slapen. Ik hoefde me geen zorgen te maken; er hingen camera’s mocht er iets gebeuren. De volgende dag hoorde ik van de receptie dat hij ongeveer een uur later wakker was geworden en met een hoop gestuntel uit de parkeergarage was gereden. De hele zijkant van die gloednieuwe Porsche was naar de filistijnen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen idee wie die vent nou was.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF