fbpx

De zomer van… Wendy van Dijk

De zomer is officieel begonnen, YAY! Tijd om lekker op vakantie te gaan en van het zonnetje te genieten. In onze nieuwe rubriek De zomer van… vragen wij aan bekende Nederlandse vrouwen wat hun plannen voor aankomende zomer zijn. We trappen natuurlijk af met Wendy van Dijk!

Waar ga je deze zomer naartoe op vakantie?

‘Deze zomer ga ik met mijn gezin naar ons huis op Ibiza. Vaak komen vrienden en familieleden langs in de vakantie. Het is een komen en gaan, heel gezellig.’

Favoriete vakantiebestemming?

‘Dat is een inkoppertje, Ibiza natuurlijk! Daar moet ik bij zeggen dat het aantrekkelijk blijft om andere landen te bezoeken. Zuid-Afrika vind ik heel mooi. Italië trekt me ook, daar wil ik eigenlijk wel vaker naartoe. Er zijn meer landen die me aanspreken, maar op Ibiza hebben we echt ons eigen plekje.’

Hoe reis je het liefst?

‘Met het vliegtuig. Ik word altijd een beetje wagenziek. In de auto moet ik daarom altijd zelf rijden of voorin zitten…’

Koffer of handbagage?

‘Zeker een koffer!’

Wat gaat er sowieso mee in jouw koffer?

‘Een zonnebril, bikini, slippertjes… Nou, ja eigenlijk gewoon mijn eigen kleding, verzorgingsproducten en draadloze oortjes voor in het vliegtuig. Wat ik juist nooit meeneem is een föhn. Dat is het relaxte aan Ibiza, dat niemand echt op je let. Die hippie-bohemian sfeer is zo fijn. Lekker met je slippertjes aan en je haar door de war, heerlijk!’

Naar welk land ga jij nooit meer terug?

‘Ik ben een keer in Rusland geweest en dat vond ik echt heftig. Het is inmiddels al twintig jaar geleden, maar ik voelde me niet helemaal veilig tijdens het reizen. De sfeer die er hing; het was niet mijn land.’

Grappigste vakantie anekdote…

‘Wij gaan vaak met de hele familie op vakantie. Zo waren we een keer met vijftien man naar Zuid-Afrika. Vanuit daar zouden we vier dagen naar Zimbabwe gaan om de Victoria Falls te zien: fantastisch mooi. Nu zou het vliegtuig om 05.00 uur in de ochtend vertrekken en iedereen was een beetje bang dat wij te laat zouden komen. Maar we waren keurig op tijd en zaten netjes in het vliegtuig. We hadden nog wel een overstap van 1,5 uur, dus toen we moesten wachten op de volgende vlucht, gingen we lekker relaxt ontbijten. Mijn zwager zei nog: “Volgens mij moeten we wel de tijd in de gaten houden.” Een halfuurtje van tevoren bedachten we ons dat we maar eens moesten gaan. Waar we niet aan hadden gedacht, was dat we weer helemaal opnieuw door de douane moesten, met vijftien man. Je raadt het al: we hebben de vlucht gemist. Met z’n allen, inclusief kinderen, moesten we een overnachting regelen en de tickets omboeken. Toch is het uiteindelijk gelukt om er iets leuks van te maken en hebben we die avond gezellig samen spelletjes gespeeld. Iets wat de kinderen nooit meer vergeten!’

Tip: op zoek naar een mooie koffer voor jouw vakantie? Wij zijn stiekem fan van deze Samsonite kofferWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF