fbpx

De zomer van… Shelly Sterk

In onze nieuwe rubriek De zomer van… vragen wij aan bekende Nederlandse vrouwen wat hun plannen voor aankomende zomer zijn. Shelly Sterk verwacht in september haar eerste kindje, dus wat zijn haar zomerplannen voor dit jaar?

Waar ga je deze zomer naartoe?

‘Ik ben net terug van een weekje Ibiza samen met mijn man. De allerlaatste vakantie met rust, haha! Ik ben in september uitgerekend, dus dit was de laatste vakantie relaxen zonder poepluiers en op de baby letten.’

In wat voor soort accommodatie verbleef je?

‘Op Ibiza verbleven we in een Airbnb. We huurden een schattig klein appartementje met dakterras van een Duitse mevrouw. Ik vind het (zeker nu ik zwanger ben) wel lekker om een eigen keukentje te hebben, zodat je niet per se iedere avond uit eten hoeft. Soms is een tosti of pannenkoek veel lekkerder. Helemaal als je al veel gegeten hebt.’

Wat is jouw favoriete vakantieland?

‘Italië. De afgelopen twee zomers zijn we daarheen op vakantie geweest. Vorig jaar zijn we er ook getrouwd en hebben we daar onze huwelijksreis gevierd. Het land heeft werkelijk alles. Van mooie landschappen en stranden tot heerlijk eten. Dit jaar zijn we er expres niet heen gegaan, omdat ik mezelf niet wilde pijnigen met alle lekkere wijnen die ik niet mag drinken en al het typisch Italiaanse eten wat ik niet mag nu ik zwanger ben. Bijvoorbeeld parmaham, mozzarella, burrata, salami, noem het maar op. Volgend jaar dan maar weer!’

Hoe reis je het liefst?

‘Het liefst vliegen we ergens heen en huren we daar een auto, zodat we zelf op pad kunnen. Dan kunnen we de leukste restaurantjes, strandjes en nog veel meer makkelijk ontdekken.’

Wat kan er absoluut niet ontbreken in jouw koffer?

‘Een bikini! Maar dat lijkt me best logisch. Verder heb ik ook altijd een batikdoek mee. Ideaal als doek op het strand, maar ook makkelijk een jurkje of rokje van te knopen als je even snel iets over je bikini wilt dragen op het strand. En ik lees veel boeken, ook deze vakantie heb ik er weer twee verslonden. Heerlijk.’

Koffer of handbagage?

‘Handbagage. Ik ben best goed in weinig inpakken, omdat ik merk dat ik op vakantie toch vaak makkelijke dingen aantrek. M’n man en ik zijn allebei relaxt, gaan misschien één keer chique uiteten en voor de rest gewoon chill. Dus dan heb je ook niet veel nodig. Hoewel ik denk dat we straks met de kleine wel meer zullen moeten inpakken (lees: duizend luiers en schoonmaakdoekjes).’

Naar welk land ga jij nooit meer terug?

‘Hmmm…. Er is niet per se een land waar ik nooit meer naar toe ga. Ik heb het eigenlijk altijd wel naar m’n zin! Dit voorjaar zijn we naar Lanzarote geweest. Ik had me erg verheugd op lekkere tapas en het spaanse sfeertje, maar dat is daar eigenlijk niet. Dat viel een beetje tegen. Maar het is wel gewoon een lekker eiland: niet ver vliegen en lekker zonnig in de winter. Dus wie weet gaan we er nog wel eens heen.’

Grappigste vakantie anekdote…

‘Op m’n 21e was ik met m’n vriendin in Buenos Aires, Argentinië (aanrader!). Toen we onze backpacks hadden neergezet in het hostel, kwam ik erachter dat ik m’n tandenborstel vergeten was. Stom, stom, stom. Dus wij op zoek naar een drogist of supermarkt, maar die konden we niet zo snel vinden. Op een gegeven moment sprak ik een man aan op straat om te vragen waar ik een tandenborstel kon kopen. Ik spreek bijna geen Spaans, dus dat probeerde ik met mijn handen uit te beelden. Ik deed alsof ik m’n tandenborstel beet had en bewoog ‘m heen en weer in m’n mond met m’n hand. De meneer keek me heel verschrikt aan en liep snel weg. Ik snapte er niks van, tot de derde voorbijganger net zo reageerde. Blijkbaar lijkt tandenpoetsen ook op iets spannenders… Oeps.’


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF