fbpx

De zes mooiste acties om de burgers van Oekraïne te steunen

Voor velen is het de eerste keer dat er oorlog is in Europa. Het is verschrikkelijk om de beelden vanuit Oekraïne te zien. De gebeurtenissen zorgen voor verdriet, angst, woede en frustratie. Het voelt vaak als onmacht, omdat je niet weet wat je kan doen. Hieronder staan verschillende acties waarmee jij ook je steun kan bieden aan de burgers in Oekraïne.

Europese politiebonden slaan de handen in één

Als gezamenlijke bevriende internationale politiemensen, bonden en zamelen goederen in voor (de families van) politiemensen in Oekraïne. Ze strijden mee (in de frontlinie) maar er zijn grote tekorten aan beschermende kleding en uitrusting. De Nationale Politie van Oekraïne heeft namelijk eerder beschermende middelen overgedragen aan de militairen aan het front. Net zoals in Nederland heeft Oekraïne een civiele politie. Zij zitten gezamenlijk in een Europees politiebond. Door de nauwe contacten met de politie in de regio weten zij precies waar de spullen het meest nodig zijn.  Heb jij nog spullen liggen die ze in Oekraïne kunnen gebruiken? Bekijk hier waar het kan doneren.

Lesgeven gaat door

Een Oekraïense lerares gaar door met lesgeven voor de kinderen tijdens de invasies van de Russen. Een prachtig initiatief om toch les te geven. In tijden van oorlog is het erg gevaarlijk en lastig om les te geven in een normaal klaslokaal. Het is niet de ideale omgeving, maar het is toch iets.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Good News (@tanksgoodnews)

Stichting vluchteling

Wil je graag iets bijdragen, maar weet je niet goed hoe? Stichting vluchteling is een donatie gestart voor noodhulp voor de vluchtelingen waar dit het hardst nodig is. Je kunt op de website van stichting vluchteling een donatie doen. Dit geld wordt gebruikt voor noodhulp, zoals voedsel en medicijnen.

Vanuit het hart

In Oekraïne bieden verschillende psychologen en psychotherapeuten hulp aan veel mensen daar. Echter hebben zij geen ervaring met oorlogssituaties. Daarom zijn zij opzoek naar psychologische hulpverlening in oorlogssituaties. Het gehele bericht kun je hier lezen.

Laat je horen

Om de burgers in Oekraïne een hart onder riem te steken zijn er verschillende demonstraties. Aankomend weekend staan er ook weer demonstraties gepland, zoals onder andere op zaterdag 5 maart in Den Haag. Een andere manier om je stem te laten horen is om een petitie te ondertekenen. Hiermee laat je ook weten dat je tegen de gebeurtenissen in Oekraïne bent.

Giro 555

De burgers van Oekraïne leven in angst en onzekerheid maar jij kan hen helpen. Met voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Samen in actie voor Oekraïne. Bij noodtoestanden slaan de hulporganisaties de handen in één. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF