fbpx

De wereldtop van atletiek komt samen voor de FBK Games

Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en aanstormend talenten komen 4 juni samen in Hengelo voor de 42e editie van de FBK Games. Tijdens dit internationale atletiekevenement zullen sporters het op verschillende onderdelen tegen elkaar opnemen. Grote namen zoals Femke Bol zullen hun talent laten zien.

Het evenement, dat al sinds 1981 plaatsvindt, is vernoemd naar de oud-olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen. Een fenomeen in de atletiekwereld en één van Nederlands grootste sporters van de vorige eeuw. Alle wedstrijden zullen worden gehouden in het Fanny Blankers-Koen Stadion, eveneens vernoemd naar de atlete.

Zowel voor mannen, als voor vrouwen staan er verschillende disciplines op het programma. Hardloopafstanden zoals de honderd, vierhonderd en vijftienhonderd meter, maar ook onderdelen zoals speerwerpen, verspringen en polsstokhoogspringen. Ook kinderen kunnen meedoen, voor hen wordt een speciale kidsrun van zeshonderd meter georganiseerd.

Grote namen

Ook dit jaar zullen weer verschillende grote namen uit de atletiek hun opwachting maken. Onder andere Sifan Hassan, Lieke Klaver en Churandy Martina zullen aan de start verschijnen. Ook supertalent Femke Bol zal dit jaar deelnemen aan de FBK Games. Op de Olympische Zomerspelen van 2020 pakte ze brons op de vierhonderd meter horden en sindsdien volgen de successen elkaar snel op. Zo won ze drie keer goud tijden de Europese Kampioenschappen van vorig jaar. Tijdens de FBK Games zal Bol uitkomen op de door haar zo geliefde vierhonderd meter, een afstand waar ze op het NK van vorig jaar nog een nieuw wereldrecord liep.

Voor alle sportliefhebbers is Hengelo dus dé plek waar je dit weekend moet zijn. Met een variatie aan disciplines en de verschillende top atleten, belooft het een spectaculaire dag te worden. Verzamel je vrienden, familie of sportclub en geniet van de absolute wereldtop. Sporten is goed voor je en zoveel talent bij elkaar werkt dan natuurlijk super inspirerend.

Foto: FBK Games


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF