fbpx

De wens van Miel kwam uit en maakte hem sterker voor de toekomst

Miel is 13 jaar en is ernstig ziek. Hij had een wens. Zijn wens kwam uit en hij genoot met volle teugen. ‘Ik ben een hoofdconducteur’. Het was een onvergetelijke ervaring vol kracht en vertrouwen, wat hem sterker maakt voor de toekomst.

Een echte conducteur

Een mooie limousine met zijn naam en het NS-logo kwam voorrijden om hem en zijn familie op te pikken. Ze begonnen vroeg en gingen als eerste ontbijten bij de Maasparel in Arcen. Daar stond een heerlijk ontbijtbuffet klaar en iedereen genoot van allerlei lekkere dingen. Na het eten werd het tijd dat Miel wat meer op de dag gekleed moest zijn. Hij kreeg een keurig conducteurspak met Gilet, overhemd, broek en schoenen. De das had hij zelf al. Eenmaal omgekleed met pet en houder voor het controleapparaat was hij een echte conducteur. Ze konden op weg naar station ’s-Hertogenbosch!

wens miel

Station

Eenmaal aangekomen reed de limousine weer weg. Uiteraard gingen ze vanaf dit punt verder met de trein. De selfieconducteurs kwamen aangelopen en vertelden Miel dat hij hoofdconducteur van een trein mocht zijn. Fantastisch! Normaal moeten kinderen die meegaan een geel hesje aan, maar omdat Miel er als een conducteur uitzag, hoefde dat niet.

Trein

Miel begon zijn functie als hoofdconducteur bij de trein van 11:58 uur richting Utrecht. Al zwaaiend naar de machinist kwam de trein aan. Toen alle passagiers waren ingestapt mocht Miel fluiten, waarna de trein vertrok. In de trein speelde Miel met de selfieconducteurs het slangenspel. Hierbij moet je een stationsnaam noemen en de volgende moet met de laatste letter van dat station een nieuwe naam van een station starten. De winnaar kreeg van Miel twee dagkaartjes aangeboden. De sfeer zat er goed in. Miel ging naar het einde van de trein en mocht daar op de stoel van de machinist zitten, want die zat aan de andere kant aan de voorzijde van de trein. Miel mocht omroepen dat de trein aangekomen was bij Utrecht Centraal. Hij deed dat fantastisch. Nog even wart drinken in het verblijf van het NS-personeel en daarna stond de limousine alweer klaar. De selfieconducteurs liepen mee, want die wilden ook wel op de foto met de limousine.

Beeld & Geluid

Op naar Beeld & Geluid in Hilversum. Daar kregen ze een lunch aangeboden en Miel en zijn familie mochten deelnemen aan een workshop ‘vloggen’. Ze leerden hoe ze een vlog moesten maken en gingen in tweetallen zelf vloggen. Het zijn uiteindelijk drie super leuke vlogs geworden.

Pannenkoeken

De wensvervulling werd afgesloten in het pannenkoekenhuis De Bosrand in Arcen. Iedereen mocht zijn lievelings pannenkoek bestellen. Er werd volop (na)genoten. Thuis kreeg Miel als verrassing nog een paar cadeautjes van de NS. Hij was helemaal in zijn nopjes.

Coop en Make-A-Wish

Wensen laten uitkomen van zieke kinderen: iets mooiers is er niet in de feestmaand. In december hebben CoopMake-A-Wish en ambassadrice Wendy van Dijk een mooie samenwerking en maken zij vier kinderen gelukkig met het vervullen van hun decemberwensen, want samen maak je het verschil.

Lees hier meer over de bijzonder samenwerking in de maand december.

https://www.instagram.com/p/B5pXlhuC4kN/

https://www.instagram.com/p/B5nYpehFo70/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF