fbpx

De wens van 7-jarige Davin met leukemie ging in vervulling

De 7-jarige Davin heeft leukemie. Zijn liefste wens kwam uit; viool leren spelen en in een helikopter vliegen. Tijdens zijn wensvervulling hoefde Davin zich even niet bezig te houden met zijn ziekte en kon hij volop genieten van alle leuke verrassingen die hij kreeg.

Davin werd, samen met zijn zus Elfride en hun ouders, opgehaald in een mooie witte limousine. Op de limousine stond zijn naam en daarbij natuurlijk muzieknoten en een viool, want de allerliefste wens van Davin was: viool leren spelen! Hij had al eens les gehad op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg toen ook een leenviool mee naar huis. In die tijd week de viool niet van Davins zijde en kon hij goed oefenen voor deze speciale wensvervulling.

wens limousine

Davin leert viool spelen

Op het Koninklijk Conservatorium zat het Junior Orkest klaar voor hem. Eerst repeteerden ze nog even zelf en daarna mocht Davin meespelen in het orkest. Hij speelde mee alsof het nooit anders was geweest! Daarna stonden er voor alle kinderen limonade en donuts klaar op een mooi versierde tafel. Na het orkest volgde opnieuw een vioolles om vervolgens in het Grote Orkest plaats te nemen en te luisteren. Maar ook hier moest Davin aan de slag, en mocht de rol van de dirigent op zich nemen. Dit ging hem weer soepel af, alle musici hielden precies het tempo aan dat Davin aangaf. Hierna kreeg hij ook nog een speciale les gericht op algemene muzikale vorming, maar dan voor strijkers. Davin voelde zich helemaal thuis tussen alle musici op het Conservatorium. Helaas moest de leenviool wel weer ingeleverd worden. Maar na een goed verzorgde lunch gingen ze weer op pad. Davin is namelijk ook erg technisch, en daarom gingen ze naar de vioolbouwer Bouwman in Den Haag. Daar mocht hij van vioolbouwer Elizabeth een uitgebreid kijkje in de keuken van de vioolbouw nemen. Wat een bijzonder vakmanschap!

Vliegen in een helikopter

Omdat Davin dol is op schepijs mocht dat natuurlijk niet ontbreken op zijn wensdag. Bij Luciano’s maakten ze een korte stop voor een heerlijk ijsje. Zus Elfride was in het complot betrokken om Davin te verrassen met wat hij in de middag nog zou gaan doen. Ze gaf hem een cadeau, een zwarte mok. Je zag Davin denken: wat heb ik daar nou aan? Maar zodra ze er heet water in deden verscheen er iets moois: plaatjes van helikopters! Snel gingen ze de limousine in op naar Vliegveld Hilversum, waar de piloot van Ryfas Helicopters kwam aanvliegen. Davin stapte samen met zus Elfride in voor een vlucht van 30 minuten. Eenmaal op de grond waren ze allebei even stil, maar toen kwamen de verhalen van wat ze allemaal gezien hadden. Davin zag vanuit de lucht het Prinses Maxima Centrum, hij herkende de gekleurde brug.

Pannenkoeken en een laatste verrassing

Bij de Vuursche Boer in Lage Vuursche stond een mooi versierde tafel voor ze klaar. Davin koos natuurlijk zijn lievelingseten: een pannenkoek. En voor zus Elfride werd speciaal een mooie pizza in de vorm van een hart gemaakt. Ze gingen rustig eten en waren aan het nagenieten. Het was bijna tijd om in de limousine naar huis te gaan. Maar er wachtte Davin nog één verrassing: hij kreeg zijn eigen viool cadeau! En dat dit cadeau een schot in de roos was bleek in de avond. Davin was erg moe van deze superleuke dag, maar hij haalde thuis toch zijn viool tevoorschijn, om nog even viool te spelen voor het slapen gaan.

Coop en Make-A-Wish

Wensen laten uitkomen van zieke kinderen: iets mooiers is er niet in de feestmaand. In december hebben CoopMake-A-Wish en ambassadrice Wendy van Dijk een mooie samenwerking en maken zij vier kinderen gelukkig met het vervullen van hun decemberwensen, want samen maak je het verschil.

Lees hier meer over de bijzonder samenwerking in de maand december.

https://www.instagram.com/p/B57ZF7SK5-N/

https://www.instagram.com/p/B526lGyF98u/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF