fbpx

De valkuilen van de perfecte plaatjes op Pinterest

Valkuilen van Pinterest

Pinterest is een plek waar je volop inspiratie vindt voor interieur, mode, en (vooral) bruiloften. Alle aanstaande bruidjes verliezen zich in de wereld van de perfecte plaatjes op Pinterest. Het is de beste internet tool voor het plannen van je huwelijk, maar tegelijkertijd heeft het ook veel valkuilen.

Vrijwel alle bruiden hebben een Pinterest-account waar ze honderden, zo niet duizenden foto’s bewaren die als inspiratie dienen voor hun grote dag. Maar wat gebeurt er als je elke dag staart naar beelden die er perfect uit zien? Onbewust leg je de lat steeds hoger voor jezelf. Jouw bruiloft moet ook voldoen aan dat perfecte plaatje, terwijl die beelden vaak gemaakt zijn voor grote producties van magazines of van bruiloften komen die een giga budget hadden.

Besef dat jouw bruiloft niet aan een norm hoeft te voldoen, en dat het geen streven hoeft te zijn om net zo’n perfect plaatje te creëren.

Pinterest is consumeren

Pinterest is gebaseerd op het liken en re-pinnen van andermans beelden. Maar weinig mensen voegen zelf hun eigen gemaakte content toe. Dat betekent dat het merendeel van de gebruikers alleen ‘consumeert’. Het resultaat is dat iedereen uiteindelijk dezelfde beelden ziet, en in dit specifieke geval dat bruiloften er langzaam hetzelfde uit gaan zien.

Vernieuwende concepten

Huur je een stylist of weddingplanner in voor je bruiloft? Vraag dan niet aan ze om een plaatje van Pinterest letterlijk te kopiëren. Geef ze de vrijheid om er een andere interpretatie aan te geven, om vernieuwende concepten te bedenken. Die professionals zorgen er juist voor dat we weer unieke content te zien krijgen, en de trends vanuit andere velden (zoals interieur en mode) relevant blijven.

Vivian en Judith van Engaged laten je zien dat trouwen vooral persoonlijk, uniek, en ‘eigen’ mag zijn, in welke vorm dat dan ook is. Meer lezen? Klik hier voor alle artikelen van Vivian en Judith.

Beeld: PinterestWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF