fbpx

De stijlgids om je schoenen en tas bij elkaar te matchen

‘Matchy matchy’, de zogenoemde term voor de kunst van het combineren van kleding. En dan niet alleen de outfit, maar ook met accessoires. In dit stuk geven we je 3 tips om twee (belangrijke!) accessoires goed met elkaar te laten matchen: de tas en de schoen. Deze twee vallen altijd in het oog en kun je al van ver aanschouwen. Lees verder en leer schoenen te combineren met een tas als een ware fashion koningin. Als voorbeeld gebruiken we schoenen en laarzen van Nikkie

Tip 1: Combineer kleur

Het uitkiezen van dezelfde kleur is een makkelijke manier om te combineren. Eitje toch? Zo deelde WendyOnline eerder al enkele tips over het kiezen van kleuren als make up. Maar let op: het kan geheid fout gaan! Als je bijvoorbeeld je rode schoenen wilt combineren met een rode tas, let dan heel goed op dat het (bijna precies) dezelfde tint rood is. Rood kan namelijk erg verschillen. Een wat felle kleur rood is snel heel anders dan een wat doffere kleur rood. Hetzelfde verhaal voor wit: er zijn namelijk veel verschillende tinten wit (denk aan melkwit, crèmewit, gebroken wit enz.). Zie je het verschil in soorten wit hieronder?

WendyOnline1 overkneelaarzen De stijlgids om je schoenen en tas bij elkaar te matchenWendyOnline2 sneakers De stijlgids om je schoenen en tas bij elkaar te matchen

Als je gaat shoppen voor een tas met een matchende kleur, neem dan gewoon je schoenen even mee (en vice versa!).

Tip 2: Combineer detail

Als je nou denkt dat de combinatie van kleur veel te overheersend of te geforceerd is, dan is deze tip voor jou bedoeld! Het is namelijk ook goed om één kleur eruit te pikken en die te gebruiken voor je schoen of tas. Als je schoen bijvoorbeeld een groene tint heeft, dan kun je deze kleur prima gebruiken voor je tas (en uiteraard vice versa!)

Ook het combineren van patronen of andere details die niet met kleur te maken hebben kunnen zorgen voor een matchende combinatie. Als voorbeeld gebruiken we deze laars van Nikkie.

Afbeelding1 De stijlgids om je schoenen en tas bij elkaar te matchenWendyOnline4 zwartetas De stijlgids om je schoenen en tas bij elkaar te matchen

De keuze voor een tas die goed bij deze laarzen matched is groot. Zo kan je allereerst kiezen voor een tas van hetzelfde merk. Ten tweede is het mogelijk om de kleur zwart te combineren. Maar als derde (en misschien wel de leukste!) is het ook mogelijk om een tas met een gesp te nemen. Aan de bovenkant van de laars zie je een gesp zitten. Dit detail combineert uitstekend wanneer de tas over hetzelfde detail beschikt.

Tip 3: Combineer de stof

De laatste tip heeft te maken met het combineren van stof of materiaal. Een leren schoen kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met een leren tas, ongeacht de kleur. Denk aan leer met leer, stof met stof en zelfs suède met suède.

Conclusie

Naast deze 3 tips is misschien wel de belangrijkste: doe waar je je goed bij voelt! De tips hierboven zijn natuurlijk richtlijnen en mode blijft dynamisch.

Lees ook:

https://www.wendyonline.nl/hoe-kies-ik-de-juiste-yoga-outfit/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF