fbpx

De schijnwerpers zijn deze keer gericht op William Rutten

Hij schiet de mooiste plaatjes, fotografeert concerten, heeft regelmatig een Bn’er voor zijn camera lens staan en hij is mega creatief: onze huisfotograaf William Rutten. Vandaag is het omgedraaid, de schijnwerpers zijn vandaag op de fotograaf zelf gericht.

 

William achter de camera

‘Personality’s fotograferen, dat is wat ik het liefst doe,’ zegt sterrenfotograaf William Rutten. ‘De artiesten in deze WENDY-shoot leven allemaal in the
public eye. Ik vind het leuk om daarmee te spelen en juist imago versterkende foto’s te maken.’ William Rutten begon zijn carrière ooit bij Hitkrant en stond decennialang uitsluitend áchter zijn fotocamera. Sinds 2016 is hij regelmatig in beeld als deskundige bij RTL Boulevard en RTL Late Night én hij is jurylid bij Het perfecte plaatje. ‘Sindsdien stappen dagelijks wildvreemden op me af die zeggen dat ze mijn werk mooi vinden. Die erkenning is supergaaf.’ De aanspraak was in het begin wennen. ‘Kwam er op straat een vrouw op me af: “Hé, William!” Al gravend in mijn geheugen gaf ik haar enthousiast drie zoenen. Toen zei ze: “Maar we kennen elkaar eigenlijk helemaal niet hoor, we zijn alleen Facebook-vrienden…”’

Sinds meer mensen mij herkennen, kan ik niet meer…

‘Jaren geleden zat ik in het vliegtuig naar LA. Op hetlaatste moment kwam er een dikke Duitse meneer aan rennen. Het zweet gutste van zijn voorhoofd.
Natte oksels. Hij ging naast me zitten en stonk alsof hij al twee dagen op reis was. Ik begon te kokhalzen. Omdat de stewardess geen andere plek voor me
had, wilde ik per se het vliegtuig uit. Uiteindelijk mocht ik toch businessclass zitten. Tegenwoordig zou zo’n incident zich snel online kunnen verspreiden
en sta je meteen te boek als die lastige bekende Nederlander. Je moet dus voorzichtiger zijn.’

Paparazzi en roddelbladen?

‘Ik zou nooit kunnen wat zij doen. Welke redenen ze ook aanhalen om intieme foto’s te publiceren die iemands carrière of privéleven kunnen schaden…
Ik vind het verwerpelijk. Privé is privé. Maar onze polderpaparazzi vallen nog best mee, hoor. Zo’n Edwin Smulders is een aardige, correcte gozer met
wie best afspraken zijn te maken als je een foto écht niet gepubliceerd wilt hebben. In ruil voor een andere primeur. Dat dan weer wel.’

Abonnement op WENDY Magazine:

20 Cover 480x640 225x300 2 De schijnwerpers zijn deze keer gericht op William Rutten

Wil je voortaan als eerste de WENDY ontvangen? Kies dan een voor een van onze abonnementen. Zo kun je kiezen uit 7 x WENDY + Koken met kleur! of ga voor 7/14 nummers en ontvang een Zinzi horloge. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF