fbpx

De redactie van WENDY bij de Vrienden van Amstel LIVE!

De grootste kroeg van Nederland vierde dit jaar zijn twintigste jubileum. De Vrienden van Amstel LIVE heeft een recordaantal shows bereikt van maar liefst 14! In totaal trekken de shows 190.000 bezoekers. De redactie van WENDY Magazine is ook naar Ahoy geweest om deze show met eigen ogen te beleven. Wij vertellen je hoe het eraan toe ging. 

De vrienden

Dit jaar deden er een aantal nieuwe vrienden mee aan de concertreeks in Ahoy: André Hazes, Lil’ Kleine, Paul de Leeuw, Rondé, Kraantje Pappie. Verder bestaat de line-up uit Nick & Simon, Kensington, BLØF, Nielson, 3JS, DI-RECT, Mr. Probz, Xander de Buisonjé, Guus Meeuwis, Broederliefde, Diggy Dex, VanVelzen, Brainpower, Gers Pardoel, Typhoon, Jacqueline Govaert, Jeroen van Koningsbrugge, Rowwen Hèze en Marco Borsato.

Wij hadden kaartjes voor het VIP-dek dat goed gevuld was. De lichten gingen uit en er verscheen een hologram van Marco Borsato op het scherm. Uit het plafond zakte een gedeelte waar Marco en Guus ‘Ik leef niet meer voor jou’ stonden te zingen. Een spectaculair openingsduet! Gelukkig volgde er nog 31 andere duetten.

Marco en Guus

Marco en Guus in duet

Futuristisch decor

Het decor was verbluffend: van vliegende podia tot een over de kop gaande dj-booth. Dit jaar gebruikte de vrienden maar liefst 13 kleine en grote podia. Aan iedere kant van de zaal was een groot podium. Het plafond bestond uit verschillende “losse” delen die af en toe naar beneden kwamen en vervolgens weer omhoog gingen. Armin van Buuren liet het hele publiek los gaan. In een koepel zweefde hij over de hele zaal. Hoogtepunt van zijn optreden was dat de koepel ineens voorover kantelde en een paar keer over de kop ging, en jawel, mét Armin erin!

Dat verschillende artiesten op allerlei plekken in Ahoy optraden, maakte het erg dynamisch. Ze lieten je letterlijk alle hoeken van Ahoy zien.

Bijzondere duetten

Een medley waar de energie uitspatte was er een van de hiphop-klassiekers als Jump AroundFight for your Right en Walk this way, gezongen door Typhoon en Di-rect. Deze bands halen duidelijk het beste in elkaar naar boven. Het is ze gelukt om heel Ahoy op hetzelfde moment te laten springen.

Ook de rappers Lil Kleine, Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Diggy Dex en Brainpower maakte er een mooi feestje van. Nummers als ‘Feesttent’, ‘Drank en Drugs’, ‘Dansplaat’ en ‘Ik neem je mee’ zorgden ervoor dat het publiek uit volle borst mee kon zingen.

Een bijzondere combinatie van zangers waren BLØF, de drie J’s en Roel van Velzen. Zij startten met een ode aan Queen door Bohemian Rhapsody te spelen.

Roel van Velzen had nog een verrassing in petto voor Paul de Leeuw en Jeroen van Koningsbrugge. Ze werden bij Roel geroepen. Tijd voor Karaoke! Paul en Jeroen kregen namelijk de opdracht van Roel om een nummer te zingen waarvan ze nog niet wisten dat ze die moesten zingen. De songtekst werd gelukkig wel voor ze afgedraaid, zodat ze in ieder geval wisten wat ze moesten zingen.

roel amstel

Nu ook de Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

De Vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch hebben een unieke samenwerking aangekondigd. Vanwege de jubilea van beide evenementen zal op zaterdag 15 september een eenmalige editie van De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! plaatsvinden in Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Tijdens het festival dat gelijktijdig op de drie locaties gehouden zal worden, zullen er optredens zijn van o.a. Anouk, Douwe Bob, André Hazes, Typhoon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, Jeroen van Koningsbrugge, VanVelzen, BLØF, Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, DI-RECT, Lil’ Kleine, Broederliefde, Diggy Dex, Coen & Sander, Lucas & Steve en Fedde Le Grand. In een later stadium zullen er nog meer artiesten aan het programma worden toegevoegd.

Het is voor het eerst dat twee evenementen in Nederland de handen ineenslaan om een nieuw initiatief te ontwikkelen. Net als bij The Flying Dutch zullen de artiesten per helikopter reizen naar de drie steden. Dat zullen zij bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! in duo vorm doen waardoor elk optreden unieke samenwerkingen en uitvoeringen van nummers krijgt. Het dagvullende programma wordt afgewisseld met optredens van DJ’s en wordt gepresenteerd door Nick & Simon, Xander de Buisonjé en een nieuw duo Roel (VanVelzen) & Jeroen (van Koningsbrugge). 

Kaarten voor De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! kun je kopen via vliegendevrienden.nl, Albert Heijn supermarkten en www.ah.nl/vliegendevrienden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF