fbpx

De perfecte aanpak voor een huwelijksaanzoek met Kerst

huwelijksaanzoek met kerst

De kerstdagen schijnen het populairste moment om een huwelijksaanzoek te doen. En je hoeft niet lang na te denken waarom. De donkere dagen met alle lichtjes, kaarsjes, en versieringen om je heen zijn al snel romantisch. Combineer dat met Tony Bennett en zijn jazzy kerstmuziek en je hebt een topavond. Voor alle mannen en vrouwen bij wie een aanzoek in het hoofd speelt: hier het perfecte plan voor een aanzoek met Kerst. Hoeft hij of zij alleen nog maar ‘ja’ te zeggen!

Allereerst: maak werk van je aanzoek. Net als een bruiloft is het aanzoek een moment dat niet vaak, of liefst nooit meer, voorkomt. Hoe vaak neem je de tijd om de ander te vertellen wat je voelt, wat je mooi vindt, wat je wensen zijn voor de toekomst? Wij Nederlanders zijn soms te nuchter om dress up te spelen en echt chic uit te gaan, maar dit is wel een moment daarvoor, hoor. Elk mens geniet er van in de watten gelegd te worden, al helemaal wanneer de ander daar over heeft nagedacht.

De plek

Een aanzoek doen hoeft niet en public in een restaurant, kan wel, maar misschien is het nog mooier om het te doen op een plek die wat meer privé is. Vraag vrienden om te helpen buiten een mooie setting te creëren, met vuurkorven, lichtjes, of all the way met een string kwartet (winner!). Wat je echt een held maakt is het afhuren van een locatie die normaal niet echt privé is, zoals een schaatsbaan, een kerstmarkt, of een leeg kerkje. Of ga samen een kerstboom kopen bij een mooie markt (’s avonds natuurlijk) waar tussen de bomen opeens een tafeltje klaar staat voor jullie, waar een diner wordt geserveerd en intussen Tony Bennett, heb je ‘m weer, uit de speakers klinkt.

Het decor

Er zijn ook niet per se rode rozen nodig, zoals je in de film ziet. Houd het vooral lekker eenvoudig. Daarom is de decembermaand ideaal, als het donker is heb je eigenlijk alleen maar romantische lichtjes en mooie muziek nodig, want de details vallen toch niet of minder op! En die ring? Die mag in een héél mooi doosje, zoals dit vintage doosje, of een rustiek doosje, of een glazen exemplaar.

De woorden

We noemden het net al: dit is een moment waarop je met aandacht kiest om de ander te vertellen hoeveel liefde je hebt voor hem of haar. Alleen de vraag ‘wil je met me trouwen’ voldoet niet, kom nou. We willen horen waarom je precies met de ander je leven wil delen, wat diegene voor je betekent. We willen emotie, gevoel, liefde! Als je dat kunt, is je aanzoek compleet. Sterker nog: dit is het belangrijkste deel, want de show er om heen voegt niets toe als de juiste woorden ontbreken.

Tip

Het is ook heel mooi om het aanzoek te laten fotograferen of filmen. Ja, je wil een intiem moment met z’n tweetjes, maar geloof ons, je vergeet door de spanning ook veel van wat er gebeurt. Dan is het heerlijk om jullie gezichten terug te zien op beeld! Fotografen zijn heus heel goed in zich verdekt op stellen…

Laatste tip: nog geen verlovingsring? Engaged maakte een overzicht van de trends op dit moment.

Vivian en Judith van Engaged laten je zien dat trouwen vooral persoonlijk, uniek, en ‘eigen’ mag zijn, in welke vorm dat dan ook is. Meer lezen? Klik hier voor alle artikelen van Vivian en Judith.

Bron: Engaged
Beeld: Mon et Mine



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF