fbpx

De nieuwe hotspots van Maastricht!

Wie weet ben jij straks wel de winnaar van de s. Oliver en WENDY Pure Vriendschap campagne. En win jij een volledig verzorgd weekend naar Maastricht! In deze zuidelijke parel van ’t land vind je een schitterend stadscentrum met de meest stijlvolle boetiekjes en lekkere eettentjes. De bourgondische sfeer en de charmante straten geven je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Kortom, een weekendje Maastricht staat gelijk aan ultiem genieten! 

Wat zijn de hotspots in Maastricht die je niet wilt missen? Wij hebben de leukste plekjes, lunchrooms en restaurantjes voor je op een rijtje gezet. Zodat jij straks precies weet waar je moet zijn!

[green_note title=”Wat ga je doen? text=”Als winnares ga je langs bij s. Oliver voor styling advies, maakt een visagiste je op, ga je ontbijten in Valkenburg en zul je optimaal genieten in de wellness van Thermae 2000. Maar wat zijn de andere hotspots die je niet wilt missen? Wij hebben de leukste plekjes, lunchrooms en restaurantjes voor je op een rijtje gezet. Zodat jij straks precies weet waar je moet zijn! ” ]

Ontdek de wijk Wyck

De leukste wijk van Maastricht heet Wyck. De stad wordt van noord naar zuid in tweeën gedeeld door de rivier de Maas, aan de oostkant van de Maas vind je Wyck. Deze wijk barst van de gezelligheid met leuke winkels, restaurantjes en barretjes. Wyck hoort bij het centrum en je kunt er fantastisch winkelen, maar heeft geen grote modeketens. Hier shop je in bijzondere boetieks, snuffel je in winkeltjes met de leukste woonaccessoires en lunch je bij de leukste en meest trendy barretjes. Pak in ieder geval de Stationsstraat, de Rechtstraat en de Wycker Brugstraat mee. Wandel dan langs het water naar de Hoge Brug, waar je nog eeuwenoude resten van de stadsmuur vindt, en steek bij de Hoge Brug de Maas over. Zo heb je prachtig uitzicht over beide delen van de stad!

Vlaai eten

Een weekendje Limburg zonder Limburgse vlaai eten kan niet, dat hoort er nu eenmaal bij. In ieder koffiehuis of lunchroom kun je natuurlijk vlaai eten, maar wil je een échte goede kop koffie, ga dan naar Coffeelovers in de Dominicanerkerk. De Dominicanerkerk is een elfde eeuwse kerk in het centrum van Maastricht en sinds 2008 verbouwd tot boekhandel en koffiebar. In deze mooiste boekhandel ter wereld (volgens The Guardian) geniet je op het altaar van hemelse koffie, thee en gebak!
Coffee Lovers, Dominikanerkerkstraat 1, Maastricht

een

Coffeelovers

Stadswandeling

De stad Maastricht heeft een rijke geschiedenis, waar nog een hoop van terug te vinden is. Ben je een weekendje in Maastricht, dan is het echt een aanrader om een leuke stadswandeling te doen door intieme straatjes, mooie parken, langs monumenten en oude gebouwen over de stadswallen. Je zult je zeker niet vervelen. Je kunt een stadswandeling doen met een gids, maar het is zeker zo leuk om lekker zelf rond te wandelen. Neem in ieder geval een kijkje bij het Jekerkwartier en de oude stadsmuren, en ga even kijken bij de Bisschopsmolen, midden in het centrum. Dit is de oudste draaiende watermolen van Nederland met een eigen ambachtelijke bakkerij (100% spelt) waar je verse broodjes en gebakjes kunt eten!

De Brandweer

In een oude brandweerkazerne is café en restaurant De Brandweer gevestigd. De kaart staat vol smakelijke gerechten zoals pita’s, bagels, bruin of wit zuurdesembrood, salades, weekendontbijtjes en bijzondere drankjes. Alle vleesproducten zijn scharrel of biologisch. Je kunt bij De Brandweer terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. Of je neemt gewoon een koffie met een van de heerlijke zoetigheden! Ruim twee en een half jaar geleden waren wij al eens bij De Brandweer. Lees hier onze ervaringen van toen.
> De Brandweer, Capucijnenstraat 21, Maastricht

brandweer

De Brandweer

Café Zondag

In de wijk Wyck zit Café Zondag dat van dezelfde eigenaar is als De Brandweer. Bij café Zondag is het altijd gezellig druk en eet je ‘goeie-avond hapjes’ (tapas) in huiselijke sfeer. Je kunt hier terecht voor een koffietje in de ochtend tot een broodje voor de lunch en drankjes tot diep in de nacht. Ze hebben er ook regelmatig leuke feestjes!
Café Zondag, Wijckerbrugstraat 42, Maastricht 

Marres Kitchen

Marres Kitchen is het museumcafé van het culturele centrum Marres in de Capucijnenstraat in het centrum van Maastricht. Het heeft een super goede Mediterrane keuken met een ruime keus aan de lekkerste gerechten. Leuk om even bij Marres binnen te lopen en de expositie te bekijken! Marres Kitchen is een fijne locatie voor lunch of gewoon een koffietje. Het café-restaurant is open tot 19. uur dus ook leuk om vroeg op de avond wat te eten.
Marres Kitchen, Capucijnenstraat 98, Maastricht

‘t Wycker Cabinet

In de Wyckerbrugstraat is de afgelopen jaren een hoop leuks geopend. Een van de gezelligste adressen om te borrelen is ’t Wycker Cabinet. ‘t Wycker Cabinet is gevestigd in een historisch pand en combineert een gezellige huiskamersfeer met de uitstraling van een Franse bistro. Wie binnenstapt voor ontbijt kan met gemak blijven hangen tot diner.
’t Wycker Cabinet, Wijkerbrugstraat 29b, Maastricht

Mr. Smith

Eindelijk een echte cocktailbar in Maastricht! In de Rechtstraat, in het trendy stadsdeel Wyck, kun je van woensdag tot en met zaterdag terecht voor bijzondere cocktails. Mr. Smith is een cocktailbar in ‘speakeasy’ stijl, een verborgen plekje waar de bar te vinden is in de duistere catacomben van het prachtige Maastrichtse pand. Dit is een bar met klasse! Hier ben je helemaal op je plek aan het begin van een avondje uit, voor of na je restaurantbezoek of als je urenlang wilt borrelen met je vriendinnen. Wil je zeker zijn van een tafeltje dan kun je het best van te voren even reserveren, want vol is vol.
Mr. Smith, Rechtstraat 55, Maastricht

mr smit

Mr. Smith

Café Sjiek

Eigenlijk kun je Maastricht niet verlaten zonder een bezoek aan Café Sjiek. Het bestaat al sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit de stad. Het was het eerste eetcafé van Maastricht. Heerlijke wijnbar. Geen restaurant, eerder een huiskamer.
Houd er rekening mee dat je rond de piekuren even moet wachten op een tafeltje. Onze tip? Start met een aperitief aan de bar en bestel er alvast een kleine snack bij! Leuk detail: ze schenken hier verschillende wijnen en speciaalbieren uit de buurt van Maastricht.
Café Sjiek, Sint Pieterstraat 13, Maastricht

Darq

Gek op chocola? Dan wil je deze zaak zeker niet overslaan. Voor goede koffie, maar vooral ook voor bijzondere bonbons en chocola gemaakt van de beste en eerlijke cacao van over de hele wereld. Bestel er een affogato die hier erg lekker is! Tip: tijdens het Midweekend kun je hier een chocolate tasting boeken!
DARQ, Maastrichter Smedenstraat 2, Maastricht

darq

Darq

WENDY zoekt pure vriendschap

Wij gaan samen met s.Oliver op zoek naar het ultieme hygge gevoel, omdat dit helemaal bij Wendy past. Wendy koestert haar vriendinnen en zorgt ervoor dat ze, ondanks haar drukke leven, intensief contact met hen houdt. Daarom gaan wij op zoek naar de leukste, gezelligste, warmste, ontroerendste en hyggigste BFF’s, die echt en puur zijn en dit met ons willen delen.

Ga dus snel naar www.wendyonline.nl/purevriendschap en wie weet maak jij kans op een heerlijk weekend Maastricht voor jou en je vriendinnen!

Vriendinnencampagne

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF