fbpx

De leukste, maar vooral lekkerste foodfestivals van Nederland

De foodfestivals schieten als paddestoelen uit de grond. Het is ook leuk, zo’n groot park bezaaid met de meest uiteenlopende kraampjes met gerechten van over de hele wereld. Het zomerse weer nodigt uit om buiten de deur een hapje en drankje te nuttigen. En waar kun je dit beter doen dan op foodfestivals? Pak je agenda er maar alvast bij want de keuze is reuze:

Festival TREK Nijmegen

Dit foodfestival heeft zelfs een eigen burgermeester en zij vieren dit jaar maar liefst hun vijfjarig bestaan. Ooit begonnen in Utrecht en Den Haag maar al snel volgde er meerdere edities door het land heen. Zoals ze bij TREK zeggen: ‘Je smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd’. Van vega tot burgers, van Surinaams tot aan Sushi. Ook zijn er dit weekend de lekkerste speciaal bieren, wijnen en cocktails te proeven in het Hunnerpark in Nijmegen. Onder het genot van je hapje en drankje kun je genieten van live muziek en theater.
Festival TREK Nijmegen: 15 t/m 17 juni, Hunnerpark Nijmegen 

https://www.instagram.com/p/BYxKKY2gUSI/

https://www.instagram.com/p/BW9s76NAmj7/

GIN Festival Rotterdam

Eigenlijk niet echt een foodfestival te noemen omdat het festival in het teken staat van GIN. Maar gelukkig wordt er hier ook gedacht aan de kracht van food. De meest uiteenlopende gin merken uit binnen- en buitenland verzamelen zich dit weekend bij de Cruise Terminal in Rotterdam. Je kunt alle soorten gin op deze dag natuurlijk proeven. Dit is bij de entreeprijs inbegrepen. De verschillende foodtrucks zullen zorgen voor een balans. Wel zo lekker met al die 120 verschillende gin smaken.
GIN Festival Rotterdam: zaterdag 23 juni, De Cruise Terminal Rotterdam 

Leiden Culinair

Al meer dan 30 jaar een begrip in Leiden en omgeving. Vier dagen lang staan in het teken van dit foodfestival waarvan het bestuur op vrijwillige basis werkt. Een grote samenwerking tussen de inwoners van Leiden, horeca, het bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties. Elk restaurant dat deelneemt aan het festival heeft een eigen stand. Leiden Culinair is voorbereid op het Nederlandse weer. Er is een gedeelte overdekt met reuzenparasols dus het festival gaat onder welke omstandigheden dan ook door!
Leiden Culinair, 21 juni t/m 24 juni, Lammermarkt

Lepeltje Lepeltje Utrecht

Voor de derde keer strijkt Lepeltje Lepeltje neer in Park Lepelenburg in Utrecht. Er is tijdens deze editie van alles te proeven. Waan jezelf in de Italiaanse keuken bij La Macchina Di Ravioli. De deegrollers zijn in de vroege uurtjes al druk bezig met het rollen van jouw Ravioli. Hou je meer van kruiden en pittig eten? Probeer dan de tajine-schotels van Habiba! Bij Plantage Onverwacht gaat het er wat ruiger aan toe, hier bereiden ze je gerecht op een vuurspuwend motorblok. De zoetekauwers kunnen hun hart ophalen tijdens Lepeltje Lepeltje. De lekkerste ijssmaken bij Belicio, de versgebakken cocoballs van Madame Cocos of de klassieke pannenkoeken van de Potsenmaeker kun je er proeven. Onder het genot van live muziek kun je borrelen bij de speciaalbierbar of de wijnbar. Lepeltje Lepeltje trekt door heel Nederland heen, bekijk de site voor meerdere steden!
Lepeltje Lepeltje Utrecht: 29 juni t/m 1 juli, Park Lepelenburg Utrecht 

https://www.instagram.com/p/BjCc8IaHR6d/

https://www.instagram.com/p/BjBCsAKHE2-/

Foodstock Den Bosch

Drie hele dagen zal Foodstock neerstrijken op de Pettelaarse Schans. Vroeger het decor van Fort Saint Michèl, maar nu omringd door water en bomen. De locatie voor een foodfestival. Drie dagen lang eten, drinken en muziek kun je verwachten bij Foodstock. Niet alleen de volwassenen worden zoet gehouden. Ook aan de kinderen is gedacht met een speciaal kinderdorp. Ze slaan niemand over. De toegang is namelijk gratis en geschikt voor alle leeftijden.
Foodstock Den Bosch 20 t/m 22 juli, Pettelaarse Schans 

De Parade Amsterdam

De Parade is meer te noemen dan enkel en alleen een foodfestival. De voorstellingen zijn speciaal gemaakt voor dit festival en alleen hier te bewonderen. Theater, dans, mime en muziekvoorstellingen worden er gedurende de  periode getoond. Elke dag weer andere voorstellingen. Zo’n voorstelling duurt ongeveer 30 minuten, zo kun je meer dan één voorstelling op een avond zien. De kinderen worden niet overgeslagen. Zij hebben een eigen programma met theatervoorstellingen en workshops. Al het eten dat je tijdens de Parade kunt krijgen is 0% bio-industrie. Wat een mooi initiatief! Duurzaamheid heeft de Parade hoog in het vandaal. De restaurants die er tijdens de Parade staan moeten zich houden aan een aantal minimumclaims. Zoals het werken met bio-industrie vrije producten.
De Parade Amsterdam, 17 augustus t/m 2 september, Martin Luther Kingpark 

https://www.instagram.com/p/BXlIxJUgv4-/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF