fbpx

De kracht van aandacht

Een snel appje of de good old kerstkaart met handgeschreven tekst? Wendy van Dijk en negen andere BN’ers kiezen voor het laatste en werkten mee aan de prachtige decemberzegels van PostNL. Echte aandacht is immers goud waard. BN’ers verklapten welk kaartje ze voor altijd bewaren. Je leest hier de verhalen van Lieke van Lexmond, Janny van der Heijden en Ruth Jacott. En, ken jij iemand die een handgeschreven kaartje van Wendy verdient? Lees dan gauw verder!

Lieke van Lexmond

lieke van lexmond

Aan wie zou je een kaartje willen sturen?

‘Ik wil heel graag tante Ronnie van 97 jaar een kaart sturen, die vind ik echt fantastisch. Ze heeft bijvoorbeeld nu een rollator, maar die moet dan wel roze zijn, want dat is leuker. Ze is heel pittig en bruisend. Tante Ronnie is heel erg haar tijd vooruit, doordat ze veel omgaat met jonge mensen. Voor mij is tante Ronnie het voorbeeld van hoe je positief oud kunt worden. Ze is haar man verloren, maar ondanks dat bleef ze sterk en is ze juist dankbaar dat ze zo lang de liefde heeft mogen voelen en zo rijk was samen te mogen zijn met de liefde van haar leven. Ze is sprankelend en fun.’

Welke kaart of brief heb je altijd bewaard?

‘Mijn oma van 86 stuurt elk jaar met kerst een kaart. Daar staat kort en krachtig: “Gr. (o)ma”. Dus dat is lekker makkelijk, want hij is daardoor van mijn moeder en mijn oma.’

De laatste kaart die je hebt verstuurd…

‘Elk jaar is er wel iemand die centraal staat in mijn gedachten. Dat zijn de mensen aan wie je liever niet zou denken, want dat je aan ze denkt, betekent dat het niet goed met ze gaat of dat ze er niet meer zijn. Een kennis van mij heeft een ziek kindje. Ik ben daar erg mee bezig. Door veel aan haar te denken hoop ik haar een beetje kracht en positieve energie te geven. Daarmee hoop ik dat het goed komt in het komende jaar.’

 

Janny van der Heijden

janny

Aan wie zou je een kaartje willen sturen?

‘Niet omdat ik niet aan haar denk, integendeel, maar aan mijn vriendinnetje Arine om te zeggen hoe blij ik ben dat we al meer dan 45 jaar lief en leed met elkaar delen en we nog elke dag met elkaar kunnen lachen.’

Welke kaart of brief heb je altijd bewaard?

‘De brief met moodboard van mijn aan ALS overleden liefste vriend Gunther Frank (directeur van het voormalig Nederlands Mode Instituut, red.). Hij was mijn dierbaarste soulmate. Wij maakten vaak grapjes om samen een heel groot huis te kopen en hij stuurde me voor mijn verjaardag een gentle reminder dat less is more…’

De laatste kaart die je hebt verstuurd…

‘Aan mijn kleindochter vanuit Rome.’

 

Ruth Jacott

ruth jacott

Aan wie zou je een kaartje willen sturen?

‘Aan een goede kennis, Germine, die heel veel tegenslagen heeft gehad maar toch zo positief blijft. Ze stuurt mij altijd prachtige boodschappen terwijl ze het zelf niet makkelijk heeft. Ik heb daar zo veel respect voor!’

Welke kaart of brief heb je altijd bewaard?

‘Een brief van een heel dierbaar persoon die ooit heel veel voor mij betekend heeft.’

De laatste kaart die je hebt verstuurd…

‘Aan een zieke fan, om haar een hart onder de riem te steken.’

*** Oproep ***

Wie verdient volgens jou een kaartje van Wendy? En vooral ook: waarom? Stuur een e-mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet ontvangt diegene straks wel een kaartje van Wendy!

Meer verhalen in WENDY #17

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen? In WENDY #17 vertellen onder andere ook Anita Witzier, Irene Moors en Loretta Schrijver aan wie zij hun laatste kaartje verstuurd hebben en welke zij nog altijd hebben bewaard.

Ook lees je in deze WENDY alles over de kracht van echte aandacht, oftewel: de smeerolie van alle relaties.

Bewegende_cover WENDY 17

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF