fbpx

De inspirerende vrouw Bibian Mentel, hoe gaat het nu met haar? + winactie

Bibian Mente is één van de meest sterke vrouwen in ons midden. Bibian begon in 1993 met snowboarden en drie jaar later deed ze al mee met de wereldtop. Bij een enkelbandblessure in 2000 werd een tumor in haar scheenbeen ontdekt. Ondanks een operatie kwam de kanker terug. Amputatie van haar onderbeen zou uitzaaiingen moeten voorkomen en haar leven redden. Ze liet zich een prothese aanmeten, waarmee ze leerde snowboarden. Op de Paralympische Spelen in Sotsji in 2014 won ze goud.

Wij stelden Bibian een aantal vragen; hoe gaat het nu met Bibian en wat gaat zij bespreken bij TEDx?

Hoe gaat het nu met je?

‘Ja, gaat goed, ik voel me goed en ik ben met leuke dingen bezig! Ik ben nu heel druk bezig met mijn eigen stichting, waarin ik kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking wil helpen om te leren sporten. Er zijn zoveel mogelijkheden voor ze, ik hoop dat ze hierdoor in hun eigen kracht komen te staan. Wat nog meer? Ik ben ook veel lezingen aan het geven en ik sport natuurlijk veel. Ik moet eerlijk zeggen; ik weet dat er op dit moment wel nog wat uitzaaiingen in mijn longen zitten, maar die worden goed gecontroleerd en we gaan nu met de artsen kijken wat de volgende stappen zijn. Met de foundation gaat het erg goed. We zijn bezig met een aantal leuke projecten zoals; snowboardles geven en het uitbreiden van de aangepaste wintersport vakanties.’

Je gaat ook spreken bij de TEDx, wat word je hoofdboodschap?

‘Mijn hoofdboodschap wordt eigenlijk: hoe gaan wij ervoor zorgen om blij en positief in het leven te staan. Ik ga mensen 5 tips meegeven. Tips die ik gebruik in mijn leven en waarvan ik denk dat het je kan helpen bij je eigen tegenslag.’

Win!

Vind je Bibian ook zo inspirerend? Op 6 december 2018 doet ze haar verhaal bij TEDx in Amsterdam en wij geven 2 kaartjes weg! De hele avond staat in het teken van vrouwen. Er wordt gediscussieerd over of we nog steeds feminisme nodig hebben. Er worden ideeën gedeeld over vrouwenproblemen die de moeite waard zijn om te verspreiden en nog veel meer! Wil jij die kaartjes winnen? Mail dan naar winactie@wendymultimedia.nl en maak kans!

De actie loopt tot maandag 3 december.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Bibian? klik dan hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF