fbpx

De Hortus viert de zomer met Hortus Zomeravonden

Een zomerprogramma vol muziek, ontspanning en leerzame maar vooral leuke activiteiten.Vanaf 21 juni kun je ‘naar buiten’ om dit super leuke programma bij te wonen. Iedere donderdag en zondag is de Hortus geopend tot 21:00 uur. In dit artikel lees je alles over de verschillende activiteiten die daar plaats vinden. 

Het thema in de Hortus is ‘Planten op reis’. Dit thema is bedacht, omdat planten lijken stil te staan, maar eigenlijk bewegen ze al jarenlang over onze aardbol heen. Samen kijk je naar de geschiedenis van alle prachtige planten en kan je verschillende cursussen, workshops, rondleidingen en lezingen volgen. Een echt vakantie gevoel krijg je zodra je op het terras van de Oranjerie belandt. Ga lekker zitten voor een lekkere borrel met hapje en drankje.

Verschillende programma’s

De Hortus biedt verschillende activiteiten aan die jij kan volgen. Om te beginnen kan je genieten van heerlijke muziek in de kas. Er zijn maar liefst acht optredens die allen een prachtig klassiek stuk spelen. Tussen de palmen door kan hier volop van genoten worden.

Even ontspannen is ook mogelijk in de Hortus. Doe mee aan de zomer yoga in de Palmenkas. Yogadocente Anna Wisniewska geeft elke donderdagavond in de maanden juni tot september yogales. Een fijnere plek om even te ontspannen is er niet. De Palmenkas is met haar unieke collectie aan palmen en cycadeeën en schitterende architectuur één van de kroonjuwelen van de Hortus.

De Hortus

Een live podcast opname volgen in een kas. Hoe tof klinkt dat! Host Gisbert van Baalen (o.a. van Vogelspotcast) gaat in gesprek met ondernemers, biologen, wetenschappers, filosofen en schrijvers die zich bezighouden met de natuur.

De Hortus

Alle andere activiteiten kun je bekijken op de website.

De Hortus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. De organisatie wordt bestuurd door een zelfstandige Stichting die, naast een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam, in haar eigen inkomsten voorziet door kaartverkoop, horeca en winkel, en met de steun van haar Vriendenvereniging. De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenementen die de Hortus zelf organiseert.

Beeld: De Hortus


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF