fbpx

De eerste Junior Duurzaamheidscaptain van Aquafresh biedt nieuwe inzichten

Afgelopen december startte Aquafresh samen met TikTok-fenomeen Meester Jesper een nieuwe zoektocht naar een Junior Duurzaamheidscaptain. Deze tiener zal de duurzaamheidsdoelstellingen van Aquafresh beoordelen en adviseren over toekomstige duurzaamheidskwesties en initiatieven. En ze hebben iemand gevonden, namelijk Loïs Niesten (14 jaar). Zij is de eerste Junior Duurzaamheidscaptain van Aquafresh.

We kunnen er niet van uitgaan dat iedere Gen Z’er de nieuwe Greta Thunberg is. Dat blijkt uit een online brainstormsessie deze week met Loïs. De jonge generatie die is opgegroeid met klimaatverandering heeft zeker nog handvatten nodig om zich op duurzaamheidsvlak te blijven ontwikkelen. Loïs zelf, die door Aquafresh en bekende TikTokker Meester Jesper als Junior Duurzaamheidscaptain werd gekozen, leert vooral van influencers, haar moeder en school in het maken van duurzamere keuzes. Ook voor merken ligt hier een educatierol die ze nog meer kunnen pakken. Deze ideeën en adviezen van de Junior Duurzaamheidscaptain neemt Aquafresh dan ook mee in hun duurzaamheidsplannen.

Samenwerking met jongere influencers belangrijk

Om de Junior Duurzaamheidscaptain te vinden, werkte Aquafresh samen met Meester Jesper, de schoolmeester die bekendheid verwierf met leerzame en grappige TikTok-video’s. Hij deed een oproep aan tieners tot en met zeventien jaar oud met een passie voor duurzaamheid om zich aan te melden. Dit konden zij doen door hun beste duurzame tips voor Aquafresh en/of tandenpoetsen als comment achter te laten bij zijn TikTok-video. Meester Jesper en Aquafresh kozen Loïs als winnaar, waarna Meester Jesper haar verraste aan de deur om haar de titel van Junior Duurzaamheidscaptain uit te reiken.

Meester Jesper: “Tieners zijn erg belangrijk op weg naar een duurzamere toekomst en worden vaak gezien als een klimaatbewuste generatie. De inspiratie en discussies die dit biedt, zie ik ook terugkomen in mijn eigen klas die ik lesgeef. Via deze campagne kon ik zelf ook een steentje bijdragen aan het verder uitdragen van een duurzame boodschap en jongeren inspireren om na te denken over wat er zoal duurzamer kan. Daar ligt een mogelijk belangrijke rol voor influencers op TikTok en andere kanalen.”

De duurzame adviezen van Loïs

In haar winnende comment adviseerde Loïs om zo veel mogelijk tandpastaverpakkingen en tandenborstels van duurzamere producten maken en de materialen recyclen. Deze week vond er een brainstormsessie plaats met Loïs, de directeur van Aquafresh en verschillende marketingmedewerkers van het bedrijf. Hier kwamen nog meer ideeën van Loïs voor Aquafresh aan bod. Zo is transparantie voor haar heel belangrijk. Ze gaf aan dat het goed is om duidelijk op de verpakking aan te geven wanneer iets van duurzaam materiaal gemaakt is en om hier ook over te communiceren in reclamecampagnes.

“Wij scheiden ons afval thuis en mijn moeder helpt mij met verder nadenken over wat duurzaam is en wat niet. Ook op TikTok en op school hoor ik er steeds meer over,” aldus Loïs. “Thuis in de badkamer kunnen we zelf ook al veel doen om duurzamer te leven. Niet de kraan aan laten staan bij het tandenpoetsen bijvoorbeeld, maar ook het aanzetten van een zandloper tijdens het douchen zodat je niet te lang doucht. En zuinig omgaan met je tandpasta en douchegel, zodat het langer meegaat.”

De duurzame toekomst van Aquafresh

Een deel van de adviezen van Loïs heeft Aquafresh al geïmplementeerd. Zo lanceerde het merk eind vorig jaar plasticvrije en recyclebare verpakkingen voor alle tandenborstels, gemaakt van verantwoord geproduceerd karton en geregenereerde cellulose. Medio 2022 zullen alle tandpastatubes volledig recyclebaar zijn. De eerste gerecyclede Aquafresh-tubes liggen al in de winkels.

De overstap naar plasticvrije tandenborstelverpakkingen helpt de impact van plastic verpakkingen op de planeet met meer dan 300 ton per jaar* te verminderen en door de overstap naar recyclebare tubes kunnen in Nederland bijna 10 miljoen tubes per jaar worden gerecycled. Aquafresh werkt aan volgende stappen om in 2025 alle Aquafresh-verpakkingen volledig van gerecycled materiaal gemaakt te hebben en de adviezen van Loïs verder op te volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF