fbpx

De dochter van Petra heeft PTSS en heeft met spoed een hulphond nodig ‘Ze kan het niet alleen’

Petra (50) heeft drie kinderen en die zijn allemaal ziek, maar Petra baart zich de meeste zorgen om haar dochter Esmee. Zij heeft PTSS en heeft met spoed een hulphond nodig, maar dat kunnen ze niet betalen. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart om te hopen dat ze de 10.000 euro bij elkaar kunnen sprokkelen.

Kinderen
‘Mijn zorg gaat vooral uit naar mijn middelste dochter Esmee, want zij is volledig beschadigd. Esmee heeft PTSS en zit al vijf jaar lang elke dag thuis. Heel de dag zit ze bij mij binnen en ik moet ook altijd bij haar zijn. Ze heeft last van trauma’s, angsten, paniekaanvallen en nachtmerries. Hierdoor durft ze niet alleen te zijn. Zelfs alleen naar de keuken lopen is al te veel. Dit wordt alleen maar erger als het donker is. Elke nacht wordt ze krijsend wakker door een nachtmerrie, waardoor mijn man en ik ook gebroken nachten hebben. Het is echt verschrikkelijk om je dochter zo te zien.
Er zijn veel verschillende dingen met Esmee gebeurt, waardoor ze nu PTSS heeft. Iemand heeft haar ooit geprobeerd te verdrinken, ze is met een mes bedreigt, ze is ontzettend erg gepest op de middelbare school en ze heeft veel zelfmoordpogingen van dierbaren met haar eigen ogen gezien. Esmee kan nooit van huis weg. Daardoor zijn wij al 8 jaar lang niets leuks gaan doen. Ik kan niet normaal boodschappen doen of spontaan afspreken met vriendinnen.’

Situatie
‘Heel onze situatie is niet makkelijk, want naast Esmee hebben mijn andere twee kinderen ook nog ziektes. Mijn zoon (19) heeft de ziekte van Scheuermann, een afwijking aan zijn nieren en hij is verstandelijk beperkt. Mijn oudste dochter heeft drie darmziektes en moet vaak naar het ziekenhuis. Ik wil er voor mijn kinderen zijn, maar ik ben ook maar een mens. Ik kan niet meer doen dan mijn best en het maakt mij ontzettend verdrietig om mijn kinderen zo te zien. Ze leven een leven dat ze niet verdienen. Ik maak mij het meeste zorgen om mijn middelste dochter Esmee. Het gaat echt heel slecht met haar. Doordat ze nergens alleen naar toe durft, moet ik elke minuut van de dag bij haar zijn. Ze vertrouwt niemand en heeft daarom ook geen vrienden. Ook heeft ze steeds vaker angst- en paniekaanvallen en ik weet me echt geen raad meer. We hebben al vaak hulp proberen te zoeken, maar dat helpt niet.  De enige uitweg voor ons is dat wij een hulphond krijgen, maar dat kunnen we niet betalen.’

Werk
‘Doordat onze kinderen ziek zijn en veel zorg nodig hebben, ben ik gedeeltelijk gestopt met werken. Mijn man werkt gelukkig nog wel fulltime. Doordat we bijna geen inkomen hebben, komen we maar net rond. Door al mijn stress heb ik zelf hartklachten gekregen en ik ben drie keer opgehaald met de ambulance. Ik zit nu ook in een WIA-traject, omdat mijn lichaam op is. Ik vecht als een tijger, maar ik voel me vreselijk.’

Hulphond

‘Wij zijn al jaren bezig om voor Esmee een hulphond te krijgen. Ze heeft een hulphond nodig om wakker te maken wanneer ze nachtmerries heeft, haar helpen bij paniekaanvallen en om overal met haar heen te gaan. Het zou ook heel fijn zijn voor mij, want dan is Esmee niet zo afhankelijk meer van mij. Een hulphond moet getraind worden en dit gebeurt ook samen met Esmee. Ze gaat de hond opleiden maar ondertussen is het ook een goede training om Esmee te helpen met haar PTSS.’

Crowdfunding.

‘Twee jaar geleden zijn wij een crowdfunding gestart om 10.000 euro bij elkaar te krijgen voor de hond. Jammer genoeg loopt dat niet echt. We proberen nu om ons verhaal nog meer naar buiten te brengen en aandacht te krijgen voor ons probleem. Ik voel me machteloos als moeder, want ik wil mijn dochter helpen, maar ik kan het niet. Ik heb simpelweg het geld niet. Ik wil dat mijn dochter weer naar buiten kan en dat ze niet zo afhankelijk meer hoeft te zijn. Ze wil weer terug naar school, om haar mbo 3 niveau te halen en met een hond zou dat ook moeten kunnen. Ik hoop zo erg dat ze snel een hulphond krijgt en eindelijk weer kan genieten van haar leven.’

Link naar crowdfunding: https://gofund.me/8f0967acWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF