fbpx

De Consumentenbond waarschuwt voor nepwebwinkels tijdens de feestdagen! Wij geven je 5 tips!

De feestdagen komen eraan en iedereen is flink aan het shoppen. Heel herkenbaar natuurlijk, alleen nu waarschuwt de consumentenbond voor onbetrouwbare webwinkels. Een onbetrouwbare webwinkel is een winkel met een professioneel ogende layout, waardoor het voor de klanten eruitziet alsof het een echte onlineshop is. De nepwinkels zijn vaak pas kort in de lucht en hebben een echt adres, KvK-nummer en een iDeal-betaalmogelijkheid. Volgens de Consumentenbond is minimaal 1 op de 5 webshops nep. Wereldwijd zijn er naar schatting 700.000 nepwinkels actief.

Maar hoe kom je er nou achter of een webwinkel veilig is? Wij hebben daarom een checklist gemaakt om zo 100% zeker te zijn van je aankoop!

 1. Ga op onderzoek uit
  Vraag in je omgeving naar de shop, google de webwinkel of beter nog google recensies erover. Verschillen de prijzen te erg van de normale prijzen? Dan is het misschien wel te mooi om waar te zijn.
 2. Beveilig jezelf
  Zodra je online gaat shoppen, zorg er dan voor dat je zelf een beveiligde internetverbinding hebt. Dus niet online shoppen via openbare hotspots.
 3. Check check dubbel check
  Ga na of de site waarop zit een beveiligde internetverbinding heeft. Dit herken je omdat de site begint met ‘https’ en aan het slotje in de link.
 4. Contactgegevens
  Kijk of je op de website contactgegevens ziet. Bij een nepwinkel staat vaak geen telefoonnummer, fysiek adres of e-mailadres.
 5. Bekijk een webwinkel op een grootscherm
  Doordat iedereen tegenwoordig op zijn mobiel shopt maken nepwinkels veelal gebruik van advertenties op Facebook en Instagram. Als je die shop dan opent op een groot scherm zie je sneller of de webshop nep of echt is.

Dus kijk goed uit bij het shoppen naar kerst- en sinterklaascadeau’s en voor meer tips kan je altijd kijken op de website van de consumentenbond. Ook heeft de consumentenbond begin 2018 een ‘zwarte lijst’ gemaakt met 2000 nepwinkels in Nederland. Gelukkig zijn veel winkels al uit de lucht, maar ben je toch benieuwd, neem dan hier even een kijkje!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF